ЛШ: Арсенал тражи чудо, Јувентус изазива Бајерн!

У среду су на програму последњи дуели осмине финала Лиге шампиона, у којима као гости Арсенал и Јувентус траже победе против фаворита Барселоне и Бајерна.

Фудбал 16.03.2016 | 17:20
ЛШ: Арсенал тражи чудо, Јувентус изазива Бајерн!

Барселона је, чини се, сав посао завршила у Лондону јер је славила са 2:0, па ће Арсеналу бити потребна сензација на Ноу Кампу како би избегао још једну елиминацију од Каталонаца.

“Победа од 2:0 је добар резултат, али то не мења наш приступ. И даље је меч отворен, они су опасан противник и мораћемо да играмо. Некада меч изгледа савршено због резултата, али увек има места за напредак“, каже тренер Барсе Луис Енрике.

Барса 37 у низу утакмица не зна за пораз, што је рекорд у Шпанији, док Арсенал путује у Барселону после неоечкиван елиминације од Вотфорда у четвртфиналу ФА купа.

“Морамо да нападамо и то нам одговара, али кључно ће бити да будемо чврсти у одбрани, поготово против чаробњака из Барселоне“, каже менаџер Арсенала Арсен Венгер.

У другом мечу, петоструки европски шампион Бајерн неће морати од старта да јури гол, пошто је у Торину било 2:2. Срећнији тим резултатом може да буде Јувентус јер је у финишу стигао два гола минуса, која му дају какву-такву наду у реваншу.

“Морамо да одиграмо савршено јер ће у супротном бити веома тешко. Знамо да Бајерн обично контролише утакмицу, 60 или 70% времена. Штета је што имамо проблема са повредама, али не желимо ништа да ризикујемо“, рекао је тренер Масимилијано Алегри, који неће моћи да рачина на Манџукића, Дибалу и Маркизија.

“Могуће је да нас потцене, али не верујем. Морамо да будемо пажљиви и да покушамо да будемо бољи тим“, додао је Алегри.

Бајерн је славио у последња три меча у Минхену против италијанских тимова, али не би смео да потцени актуелног вицешампиона Европе.

"Јувентус није примио гол у последњих 10 утакмица у свом првенству, тако да очекујем компликован и тежак меч. Играмо против једне од најбољих екипа у Европи", поручио је тренер Бавараца Пеп Гвардиола.

Добра вест за Гвардиолу јесте повратак после повреда Арјена Робена, Франка Риберија и Марија Гецеа, па ће у ионако снажној навали имати више опција.

"У овом тренутку не знам да ли ће Робен моћи да игра. Нисмо били у прилици да одрадимо цео тренинг, падао је јак снег тако да је на крају постало чак и опасно", рекао је Гвардиола.

Обе утакмице играју се у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар