Златан: Нема стајања! Све да побиједимо до краја!

Кажу да се велика бука чула из свлачионице Пари Сен Жермена.

Фудбал 10.03.2016 | 18:00
Златан: Нема стајања! Све да побиједимо до краја!

Прва победа Пари Сен Жермена у Енглеској прослављена је бурно!

Новинари, како енглески, тако и француски, чекајући изјаве играча могли су јасно и гласно да чују песму из свлачионице у којој су славили Парижани.

С друге стране мук.

Челси – Пари Сен Жермен 1:2 у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона, након што је и у Паризу бољи тим добио истим резултатом.

Тим Лорана Блана и даље није примио гол у другим полувременима у Лиги шампиона ове сезоне, што је уз пад Челсија без повређених Дијега Косте и Едена Азара (мада постоје сумње у њихове повреде) било сасвим довољно за рутински крај меча на "Стамфорд бриџу" и пласман у четвртфинале, а тамо нико неће желети да игра против клуба са "Парка Принчева".

"Сада нема стајања, не можемо сада да станемо", рекао је јунак утакмице на "Бриџу", Златан Ибрахимовић, који је асистирао за први и постигао други погодак.

"Наставићемо да дајемо све што имамо и покушамо да победимо у свим утакмицама до краја", самоуверено је поручио човек који је био шампион у свим земљама у којима је играо (Холандија, Италија, Шпанија, Француска), али никада првак Европе.

Ибрахимовић се сетио исте рунде такмичења прошле сезоне, када су га играчи Челсија вештом глумом избацили у 20. минуту (добио је директан црвени картон за не баш тако опасан старт над Оскаром), али је голом Тијага Силве у финишу другог продужетка тим из Париза избацио екипу Жозеа Муриња.

"Остао сам дуже од 20 минута на терену ове сезоне. Одиграли смо добро, стабилно. Играли смо са много стрпљења, пажљиво и када се отварала могућност да погодимо, дали смо два гола. То је било довољно да добијемо утакмицу".

Додао је...

"Генерално, играли смо онако како смо желели. НИје било лако, јер увек морате да будете обазриви, Челсијева четворица у навали могу да ураде шта хоће".

Али, подсетио је ко је бољи.

"Радимо добре ствари, а где ће бити крај? Не знамо то... Нисмо задовољни и даље оним што смо постигли", намигнуо је.

Колико је нови ПСЖ, грађен енормним арапским новцем, стасао и ојачао у последњих неколико сезона говорила је и сцена из финиша утакмице када је Блан направио измену од 130 милиона евра: Единсон Кавани ушао је уместо Анхела Ди Марије.

Не тако давно, Челси је у европским оквирима био синоним за богатство, раскош, скупа појачања и високе плате, што није да није случај и данас, али други су улагали више и – постали бољи.

Шта тек рећи за то што је у Манчестер јунајтеду процењено да један Ди Марија није играч за њих, поред тога што Енглези никада нису озбиљно загризли за фудбалере попут Ибрахимовића и Каванија? Сада је ред на њих да говоре, како на терену, тако и ван њега.

"Веома смо срећни, велику радост осећамо. Цео труд и рад ове сезоне се исплатио ове вечери. Демонстрирали смо колико смо талентовани. Контролисали смо утакмицу и резултат је итекако заслужен", рекао је Ди Марија.

Један од играча који је плаћен милионима евра је и бивши "плавац", Давид Луиз, који је трећу сезону играо нокаут мечеве између Челсија и Пари Сен Жермена и трећи пут прошао! Пре две године радовао се као играч Челсија, а од тада има два од два против бившег клуба.

Њему се и звиждало и поклањало на "Бриџу", где је последњи напустио терен потписивајући улазнице неколицини навијача...

"Била је ово тешка утакмица за нас, али ниједног тренутка нисмо помислили да мењамо приступ, философију, тактику... Желели смо да играмо са лоптом у ногама и креирамо ситуације за гол. Ово је била победа целе екипе. Свако зна колико је тешко играти овде (на 'Стамфорд бриџу', прим. аут), али смо остали мирни и погодили мрежу у пресудним тренуцима", рекао је Луиз, који је прокоментарисао и игру Косте, стрелца гола за Челси.

"Коста је фантастичан играч и играти против њега је невероватно компликовано".

За крај, поручио је...

"Даћемо све од себе да наставимо са победама, спремни смо".

Коментари / 0

Оставите коментар