Zlatan: Nema stajanja! Sve da pobijedimo do kraja!

Kažu da se velika buka čula iz svlačionice Pari Sen Žermena.

Fudbal 10.03.2016 | 18:00
Zlatan: Nema stajanja! Sve da pobijedimo do kraja!

Prva pobeda Pari Sen Žermena u Engleskoj proslavljena je burno!

Novinari, kako engleski, tako i francuski, čekajući izjave igrača mogli su jasno i glasno da čuju pesmu iz svlačionice u kojoj su slavili Parižani.

S druge strane muk.

Čelsi – Pari Sen Žermen 1:2 u revanš meču osmine finala Lige šampiona, nakon što je i u Parizu bolji tim dobio istim rezultatom.

Tim Lorana Blana i dalje nije primio gol u drugim poluvremenima u Ligi šampiona ove sezone, što je uz pad Čelsija bez povređenih Dijega Koste i Edena Azara (mada postoje sumnje u njihove povrede) bilo sasvim dovoljno za rutinski kraj meča na "Stamford bridžu" i plasman u četvrtfinale, a tamo niko neće želeti da igra protiv kluba sa "Parka Prinčeva".

"Sada nema stajanja, ne možemo sada da stanemo", rekao je junak utakmice na "Bridžu", Zlatan Ibrahimović, koji je asistirao za prvi i postigao drugi pogodak.

"Nastavićemo da dajemo sve što imamo i pokušamo da pobedimo u svim utakmicama do kraja", samouvereno je poručio čovek koji je bio šampion u svim zemljama u kojima je igrao (Holandija, Italija, Španija, Francuska), ali nikada prvak Evrope.

Ibrahimović se setio iste runde takmičenja prošle sezone, kada su ga igrači Čelsija veštom glumom izbacili u 20. minutu (dobio je direktan crveni karton za ne baš tako opasan start nad Oskarom), ali je golom Tijaga Silve u finišu drugog produžetka tim iz Pariza izbacio ekipu Žozea Murinja.

"Ostao sam duže od 20 minuta na terenu ove sezone. Odigrali smo dobro, stabilno. Igrali smo sa mnogo strpljenja, pažljivo i kada se otvarala mogućnost da pogodimo, dali smo dva gola. To je bilo dovoljno da dobijemo utakmicu".

Dodao je...

"Generalno, igrali smo onako kako smo želeli. NIje bilo lako, jer uvek morate da budete obazrivi, Čelsijeva četvorica u navali mogu da urade šta hoće".

Ali, podsetio je ko je bolji.

"Radimo dobre stvari, a gde će biti kraj? Ne znamo to... Nismo zadovoljni i dalje onim što smo postigli", namignuo je.

Koliko je novi PSŽ, građen enormnim arapskim novcem, stasao i ojačao u poslednjih nekoliko sezona govorila je i scena iz finiša utakmice kada je Blan napravio izmenu od 130 miliona evra: Edinson Kavani ušao je umesto Anhela Di Marije.

Ne tako davno, Čelsi je u evropskim okvirima bio sinonim za bogatstvo, raskoš, skupa pojačanja i visoke plate, što nije da nije slučaj i danas, ali drugi su ulagali više i – postali bolji.

Šta tek reći za to što je u Mančester junajtedu procenjeno da jedan Di Marija nije igrač za njih, pored toga što Englezi nikada nisu ozbiljno zagrizli za fudbalere poput Ibrahimovića i Kavanija? Sada je red na njih da govore, kako na terenu, tako i van njega.

"Veoma smo srećni, veliku radost osećamo. Ceo trud i rad ove sezone se isplatio ove večeri. Demonstrirali smo koliko smo talentovani. Kontrolisali smo utakmicu i rezultat je itekako zaslužen", rekao je Di Marija.

Jedan od igrača koji je plaćen milionima evra je i bivši "plavac", David Luiz, koji je treću sezonu igrao nokaut mečeve između Čelsija i Pari Sen Žermena i treći put prošao! Pre dve godine radovao se kao igrač Čelsija, a od tada ima dva od dva protiv bivšeg kluba.

Njemu se i zviždalo i poklanjalo na "Bridžu", gde je poslednji napustio teren potpisivajući ulaznice nekolicini navijača...

"Bila je ovo teška utakmica za nas, ali nijednog trenutka nismo pomislili da menjamo pristup, filosofiju, taktiku... Želeli smo da igramo sa loptom u nogama i kreiramo situacije za gol. Ovo je bila pobeda cele ekipe. Svako zna koliko je teško igrati ovde (na 'Stamford bridžu', prim. aut), ali smo ostali mirni i pogodili mrežu u presudnim trenucima", rekao je Luiz, koji je prokomentarisao i igru Koste, strelca gola za Čelsi.

"Kosta je fantastičan igrač i igrati protiv njega je neverovatno komplikovano".

Za kraj, poručio je...

"Daćemo sve od sebe da nastavimo sa pobedama, spremni smo".

Komentari / 0

Ostavite komentar