ЛШ: Златан одвео ПСЖ у 1/4-финале!

Фудбалери Пари Сен Жермена четврти су учесници четвртфинала овогодишње Лиге шампиона! Златане, сад или никад! Ибрахимовић објаснио Челсију шта му недостаје и поручио: ПСЖ је кандидат за европски трон! Асистенција за Рабиоа, па гол шведског репрезентативца довољни за 2:1 у Лондону!

Фудбал 09.03.2016 | 23:15
ЛШ: Златан одвео ПСЖ у 1/4-финале!

Годинама су га критичари нападали зато што нестане када је најпотребније. Данас га је и део Париза терао са Парка принчева због изјаве да је историја Пари Сен Жермена почела са доласком богатих инвеститора из Катара. Читај: са његовим доласком. Златан Ибрахимовић им је свима одговорио како највећи играчи и треба да одговарају. Асистенцијом и голом за 2:1 на реванш мечу са Челсијем на Стамфорд Бриџу за пласман Светаца међу осам најбољих у Европи.

Јер тамо им је и место, можда не по традицији, али свакако по квалитету. Довољно је било само упоредити саставе тимова у Лондону, па можда још више од тога играче на клупи. Кад је Дијего Коста, "битанга" коју је протеклих дана и сам ПСЖ развлачио по интернету, због повреде морао ван игре у 60. минуту постало је јасно да Челси нема шта да тражи. Уосталом, Гус Хидинк у свом тиму једноставно нема играча какав је Златан Ибрахимовић. Немилосрдног финишера који грешке не прашта.

Челси их је вечерас направио превише. И сваки пут је Златан био ту да их нагази. Прво у 17. минуту када је Кенеди остао укопан да центру уместо да испрати шведског репрезентативца који се извлачио на крило. Филигрански прецизан пас на супротну стативу, Адријен Рабио се лукаво убацио из другог плана, ко зна где је био Цезар Аспиликуета...

Чинило се тада да ће сви ти силни милиони који су годинама уназад упумпавани на Парк принчева резултовати лаганом шетњом по Стамфорду. Али Челси је одавно престао да буде клуб скоројевића и научио да буде велик када је најтеже. Јесте вечерас ПСЖ био фаворит, али домаћин га је поштено намучио.

Чинио је то пре свих Дијего Коста, који је све време притискао госте из Француске, не штедећи притом њихове зглобове. Али када му се шанса коначно указала показао је да није превара од играча како су га називали у Паризу ових дана. Одличан пас Вилијана, Тијаго Силва је био ту, али је био и немоћан пред предатором какав је Коста.

Наставили су Плавци агресивно и у другом полувремену, свесни да се са још једним голом поптуно враћају у живот, али када је Коста због повреде изашао из игре, а маестрални Кевин Трап у размаку од само неколико секунди зауставио опасне шутеве Вилијана и Едена Азара и исисао енергију из ривала Челси је остао без даха.

Сеск Фабрегас је само неколико тренутака после тих шанси пред Трапом испустио из вида Анхела Ди Марију, његову грешку поновио је и Аспиликуета, Тијаго Мота је послао савршену лопту ка Аргентинцу, а овај је мајсторски проследио на петерац. Ибрахимовић је био бржи и спретнији од Герија Кехила и Бранислава Ивановића. Сигурно један од најбитнијих голова у његовој каријери у Лиги шампиона.

Гол који је показао да је Пари Сен Жермен сада тамо где је пре коју годину био Челси. Високо изнад већине на Старом континенту. Страх и трепет попут Челсија са Дидијеом Дрогбом. А да ли ће то бити довољно да Ибра коначно освоји тај ушати пехар? Чини нам се да се ипак пита неко други. Барселона рецимо.

Коментари / 0

Оставите коментар