LŠ: Zlatan odveo PSŽ u 1/4-finale!

Fudbaleri Pari Sen Žermena četvrti su učesnici četvrtfinala ovogodišnje Lige šampiona! Zlatane, sad ili nikad! Ibrahimović objasnio Čelsiju šta mu nedostaje i poručio: PSŽ je kandidat za evropski tron! Asistencija za Rabioa, pa gol švedskog reprezentativca dovoljni za 2:1 u Londonu!

Fudbal 09.03.2016 | 23:15
LŠ: Zlatan odveo PSŽ u 1/4-finale!

Godinama su ga kritičari napadali zato što nestane kada je najpotrebnije. Danas ga je i deo Pariza terao sa Parka prinčeva zbog izjave da je istorija Pari Sen Žermena počela sa dolaskom bogatih investitora iz Katara. Čitaj: sa njegovim dolaskom. Zlatan Ibrahimović im je svima odgovorio kako najveći igrači i treba da odgovaraju. Asistencijom i golom za 2:1 na revanš meču sa Čelsijem na Stamford Bridžu za plasman Svetaca među osam najboljih u Evropi.

Jer tamo im je i mesto, možda ne po tradiciji, ali svakako po kvalitetu. Dovoljno je bilo samo uporediti sastave timova u Londonu, pa možda još više od toga igrače na klupi. Kad je Dijego Kosta, "bitanga" koju je proteklih dana i sam PSŽ razvlačio po internetu, zbog povrede morao van igre u 60. minutu postalo je jasno da Čelsi nema šta da traži. Uostalom, Gus Hidink u svom timu jednostavno nema igrača kakav je Zlatan Ibrahimović. Nemilosrdnog finišera koji greške ne prašta.

Čelsi ih je večeras napravio previše. I svaki put je Zlatan bio tu da ih nagazi. Prvo u 17. minutu kada je Kenedi ostao ukopan da centru umesto da isprati švedskog reprezentativca koji se izvlačio na krilo. Filigranski precizan pas na suprotnu stativu, Adrijen Rabio se lukavo ubacio iz drugog plana, ko zna gde je bio Cezar Aspilikueta...

Činilo se tada da će svi ti silni milioni koji su godinama unazad upumpavani na Park prinčeva rezultovati laganom šetnjom po Stamfordu. Ali Čelsi je odavno prestao da bude klub skorojevića i naučio da bude velik kada je najteže. Jeste večeras PSŽ bio favorit, ali domaćin ga je pošteno namučio.

Činio je to pre svih Dijego Kosta, koji je sve vreme pritiskao goste iz Francuske, ne štedeći pritom njihove zglobove. Ali kada mu se šansa konačno ukazala pokazao je da nije prevara od igrača kako su ga nazivali u Parizu ovih dana. Odličan pas Vilijana, Tijago Silva je bio tu, ali je bio i nemoćan pred predatorom kakav je Kosta.

Nastavili su Plavci agresivno i u drugom poluvremenu, svesni da se sa još jednim golom poptuno vraćaju u život, ali kada je Kosta zbog povrede izašao iz igre, a maestralni Kevin Trap u razmaku od samo nekoliko sekundi zaustavio opasne šuteve Vilijana i Edena Azara i isisao energiju iz rivala Čelsi je ostao bez daha.

Sesk Fabregas je samo nekoliko trenutaka posle tih šansi pred Trapom ispustio iz vida Anhela Di Mariju, njegovu grešku ponovio je i Aspilikueta, Tijago Mota je poslao savršenu loptu ka Argentincu, a ovaj je majstorski prosledio na peterac. Ibrahimović je bio brži i spretniji od Gerija Kehila i Branislava Ivanovića. Sigurno jedan od najbitnijih golova u njegovoj karijeri u Ligi šampiona.

Gol koji je pokazao da je Pari Sen Žermen sada tamo gde je pre koju godinu bio Čelsi. Visoko iznad većine na Starom kontinentu. Strah i trepet poput Čelsija sa Didijeom Drogbom. A da li će to biti dovoljno da Ibra konačno osvoji taj ušati pehar? Čini nam se da se ipak pita neko drugi. Barselona recimo.

Komentari / 0

Ostavite komentar