Из Реала до борбе за опстанак у Премијер лиги?!

Њукасл зове Рафу Бенитеза! У игри и Дејвид Мојес и Брендан Роџерс.

Фудбал 09.03.2016 | 18:40
Из Реала до борбе за опстанак у Премијер лиги?!

Стив Мекларен на излазним вратима Сент Џејмс Парка. Овај пут управа Њукасла не сме да погреши. И барем ако је судећи по бриографијама кандидата решила је да новац уложи у доказан квалитет, иако ће многи фудбалски фанатици рећи да су каријере Рафаела Бенитеза, Дајвида Мојеса и Брендана Роџерса превазишле њихове тренерске способности.

Било би то можда и престрого, а није ни толико битно, јер су према информацијама угледног Гардијана управо бивши тренери Реала, Манчестер јунајтеда и Ливерпула на оку Сврака. Пре свих Рафа Бенитез чије је летошње именовање на место шефа струке Краљевског клуба представљало шок за многе с обзиром да у Наполију нису баш лили сузе за шпанским стратегом.

Сада би могао обрнутим смером - из најтрофејнијег клуба на свету до тима који се бори за опстанак у Премијер лиги.

Додуше, Мекларен још има одређене шансе, пошто његову страну држи директор Ли Чарнли. Власник Мајк Ешли такође не жели смену само ради смене. Жели да направи корак напред. Најџел Пирсон и Хари Реднап зато су отпали из трке.

Једна од ствари која би требало да послужи као аргумент за прихватање посла у посрнулом клубу биће и то што ће руководство Њукасла новом тренеру понудити већу аутономију у довођењу играча. Управа се уосталом није прославила са избором новајлија, а тај системски проблем није мучио само Мекларена, већ и бивше тренере Алана Пардјуа и Џона Карвера. Сада се, пак, нема избора - скупоцене иностране звезде треба размрдати, а сматра се да би Бенитез то најбрже урадио.

Према сазнањима Гардијана рокада би - ако је уопште буде било - могла да се деси и пре окршаја са Лестером у понедељак. После тог сусрета следе окршаји са Сандерлендом, па Норичом, ривалима којима би Њукасл, надају се на Сент Џејмсу, могао да откине драгоцене бодове у борби за опстанак.

Коментари / 0

Оставите коментар