Iz Reala do borbe za opstanak u Premijer ligi?!

Njukasl zove Rafu Beniteza! U igri i Dejvid Mojes i Brendan Rodžers.

Fudbal 09.03.2016 | 18:40
Iz Reala do borbe za opstanak u Premijer ligi?!

Stiv Meklaren na izlaznim vratima Sent Džejms Parka. Ovaj put uprava Njukasla ne sme da pogreši. I barem ako je sudeći po briografijama kandidata rešila je da novac uloži u dokazan kvalitet, iako će mnogi fudbalski fanatici reći da su karijere Rafaela Beniteza, Dajvida Mojesa i Brendana Rodžersa prevazišle njihove trenerske sposobnosti.

Bilo bi to možda i prestrogo, a nije ni toliko bitno, jer su prema informacijama uglednog Gardijana upravo bivši treneri Reala, Mančester junajteda i Liverpula na oku Svraka. Pre svih Rafa Benitez čije je letošnje imenovanje na mesto šefa struke Kraljevskog kluba predstavljalo šok za mnoge s obzirom da u Napoliju nisu baš lili suze za španskim strategom.

Sada bi mogao obrnutim smerom - iz najtrofejnijeg kluba na svetu do tima koji se bori za opstanak u Premijer ligi.

Doduše, Meklaren još ima određene šanse, pošto njegovu stranu drži direktor Li Čarnli. Vlasnik Majk Ešli takođe ne želi smenu samo radi smene. Želi da napravi korak napred. Najdžel Pirson i Hari Rednap zato su otpali iz trke.

Jedna od stvari koja bi trebalo da posluži kao argument za prihvatanje posla u posrnulom klubu biće i to što će rukovodstvo Njukasla novom treneru ponuditi veću autonomiju u dovođenju igrača. Uprava se uostalom nije proslavila sa izborom novajlija, a taj sistemski problem nije mučio samo Meklarena, već i bivše trenere Alana Pardjua i Džona Karvera. Sada se, pak, nema izbora - skupocene inostrane zvezde treba razmrdati, a smatra se da bi Benitez to najbrže uradio.

Prema saznanjima Gardijana rokada bi - ako je uopšte bude bilo - mogla da se desi i pre okršaja sa Lesterom u ponedeljak. Posle tog susreta slede okršaji sa Sanderlendom, pa Noričom, rivalima kojima bi Njukasl, nadaju se na Sent Džejmsu, mogao da otkine dragocene bodove u borbi za opstanak.

Komentari / 0

Ostavite komentar