Видео: Судија, јеси ли луд?! Сад си нашао да свираш крај!

Да излудиш: Судија свирао крај у тренутку док је лопта ишла у гол?! Невероватна судијска одлука у четвртој лиги Енглеске!

Фудбал 09.03.2016 | 23:30
Видео: Судија, јеси ли луд?! Сад си нашао да свираш крај!

У дану када се играла Премијер лиге, један детаљ из четвртолигашког фудбала је успео да дигне енглеску јавност на ноге. Тачније, једна судијска одлука.

Арбитар Тревор Кетл се обрукао делећи правду на дуелу Вимблдона и Акрингтона који је завршен 0:0. А није требало тако да се заврши... Наиме, поменути арбитар је жестоко оштетио госте пошто им је поништио регуларан гол. Не због офсајда, прекршаја, аута или играња руком. Већ због тога што је свирао крај полувремену у тренутку када је гостујући фудбалер Били Ки постизао гол?! Судијски звиждук се зачуо тачно у моменту док је лопта путовала ка голу и погодак је поништен упркос жестоким протестима фудбалера Акригнтона.

„Овако нешто нисам видео у 46 година дугој играчкој и тренерској каријери“, рекао је Акрингтонов тренер Џон Колмен.

Међутим, овако нешто се ипак десило раније. И то на много озбиљнијем нивоу. Велшки судија Клајв Томас је на СП 1978. у Аргентини поништио бразилском асу Зику регуларан гол за победу у тренутку док је лопта ишла ка мрежи Шведске после ударца главом Бразилца. Играо се последњи минут меча, а резултат је био 1:1.

Коментари / 0

Оставите коментар