Video: Sudija, jesi li lud?! Sad si našao da sviraš kraj!

Da izludiš: Sudija svirao kraj u trenutku dok je lopta išla u gol?! Neverovatna sudijska odluka u četvrtoj ligi Engleske!

Fudbal 09.03.2016 | 23:30
Video: Sudija, jesi li lud?! Sad si našao da sviraš kraj!

U danu kada se igrala Premijer lige, jedan detalj iz četvrtoligaškog fudbala je uspeo da digne englesku javnost na noge. Tačnije, jedna sudijska odluka.

Arbitar Trevor Ketl se obrukao deleći pravdu na duelu Vimbldona i Akringtona koji je završen 0:0. A nije trebalo tako da se završi... Naime, pomenuti arbitar je žestoko oštetio goste pošto im je poništio regularan gol. Ne zbog ofsajda, prekršaja, auta ili igranja rukom. Već zbog toga što je svirao kraj poluvremenu u trenutku kada je gostujući fudbaler Bili Ki postizao gol?! Sudijski zvižduk se začuo tačno u momentu dok je lopta putovala ka golu i pogodak je poništen uprkos žestokim protestima fudbalera Akrigntona.

„Ovako nešto nisam video u 46 godina dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri“, rekao je Akringtonov trener Džon Kolmen.

Međutim, ovako nešto se ipak desilo ranije. I to na mnogo ozbiljnijem nivou. Velški sudija Klajv Tomas je na SP 1978. u Argentini poništio brazilskom asu Ziku regularan gol za pobedu u trenutku dok je lopta išla ka mreži Švedske posle udarca glavom Brazilca. Igrao se poslednji minut meča, a rezultat je bio 1:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar