Звезда - Грбаљ у Котору у хуманитарне сврхе!

Легенде Црвене звезде: Пижон, Куле Аћимовић, Дујковић. Шабанаџовић, Дробњак, Маровић, Филиповић... изаћи ће 20. марта на мегдан Грбљу у хуманитарној утакмици.

Фудбал 10.03.2016 | 08:00
Звезда - Грбаљ у Котору у хуманитарне сврхе!

Љубитеље фудбала у Боки, нарочито навијаче Црвене звезде, у недељу 20. марта на стадиону у Радановићима очекује права посластица – дуел ветерана најпопуларнијег клуба на Балкану и ОФК Грбља!

Меч се игра у оквиру хумантиарне манифестације “Црвено-бели викенд”, коју организује Удружење навијача Црвене звезде из Котора.

“Сав новац прикупљен од продаје улазница биће прослеђен, на равне части, на две адресе – нашој младој суграђанки Мирјани Крстичевић која је пре три године тешко повређена у саобраћајној несрећи и општини Гораждевац на Косову за инсталацију видео надзора који је неопходан за обезбеђење манастира Високи Дечани који је све чешће на удару вандал”,рекао је за МОНДО један од организатора хуманитарне манифестације Предраг Брстина.

Црвено-бели викенд у Котору почеће у недјељу ујутро организованим давањем крви чланова Удружења навијача Црвене звезде у которској болници. Од 10 до 13:30 у балону сале Танго биће одиграна завршница турнира у малом фудбалу за пионире, а од 14 сати почиње меч ветерана Црвене звезде и Грбља.

"У Котор стиже 25 ветерана Црвене звезде. Тачан списак имена објавићемо након састанка који имамо у петак, али већ сада нам је потврђено да долазе Владимир Петровић Пижон, Јован Куле Аћимовић, Ратомир Дујковић, Зоран Филиповић, Рефик Шабанаџовић, Слободан Маровић, Анто Дробњак… Наравно 'црвено-биели' дрес поново ће обући и Ненад Масловар који је у Радановићима и у улози домаћина, а ми и преговарамо с њим да заигра по полувријеме у дресу оба клуба”, каже Брстина.

Председник ФСЦГ и легенда ”црвено-белих” Дејан Савићевић, нажалост, неће моћи да учествује у спектаклу који спремају чланови Удружења навијача Црвене звезде Котор, јер му се на дан утакмице жени син Владимир.

"На пионирском турниру у малом фудбалу који организујемо у оквиру 'Црвено-белог викенда', учествоваће, поред осталих екипа, и подмладак Црвене звезде", додао је Брстина.

Чланови Удружења навијача Црвене звезде из Котора већ годинама организују бројне хуманитарне акције, а најпознатији су по колективном добровољном давању крви. Реч је о, за сада, једином регистрованом клубу симпатизера београдског клуба, који делује као невладинино удружење.

Коментари / 0

Оставите коментар