Zvezda - Grbalj u Kotoru u humanitarne svrhe!

Legende Crvene zvezde: Pižon, Kule Aćimović, Dujković. Šabanadžović, Drobnjak, Marović, Filipović... izaći će 20. marta na megdan Grblju u humanitarnoj utakmici.

Fudbal 10.03.2016 | 08:00
Zvezda - Grbalj u Kotoru u humanitarne svrhe!

Ljubitelje fudbala u Boki, naročito navijače Crvene zvezde, u nedelju 20. marta na stadionu u Radanovićima očekuje prava poslastica – duel veterana najpopularnijeg kluba na Balkanu i OFK Grblja!

Meč se igra u okviru humantiarne manifestacije “Crveno-beli vikend”, koju organizuje Udruženje navijača Crvene zvezde iz Kotora.

“Sav novac prikupljen od prodaje ulaznica biće prosleđen, na ravne časti, na dve adrese – našoj mladoj sugrađanki Mirjani Krstičević koja je pre tri godine teško povređena u saobraćajnoj nesreći i opštini Goraždevac na Kosovu za instalaciju video nadzora koji je neophodan za obezbeđenje manastira Visoki Dečani koji je sve češće na udaru vandal”,rekao je za MONDO jedan od organizatora humanitarne manifestacije Predrag Brstina.

Crveno-beli vikend u Kotoru počeće u nedjelju ujutro organizovanim davanjem krvi članova Udruženja navijača Crvene zvezde u kotorskoj bolnici. Od 10 do 13:30 u balonu sale Tango biće odigrana završnica turnira u malom fudbalu za pionire, a od 14 sati počinje meč veterana Crvene zvezde i Grblja.

"U Kotor stiže 25 veterana Crvene zvezde. Tačan spisak imena objavićemo nakon sastanka koji imamo u petak, ali već sada nam je potvrđeno da dolaze Vladimir Petrović Pižon, Jovan Kule Aćimović, Ratomir Dujković, Zoran Filipović, Refik Šabanadžović, Slobodan Marović, Anto Drobnjak… Naravno 'crveno-bieli' dres ponovo će obući i Nenad Maslovar koji je u Radanovićima i u ulozi domaćina, a mi i pregovaramo s njim da zaigra po poluvrijeme u dresu oba kluba”, kaže Brstina.

Predsednik FSCG i legenda ”crveno-belih” Dejan Savićević, nažalost, neće moći da učestvuje u spektaklu koji spremaju članovi Udruženja navijača Crvene zvezde Kotor, jer mu se na dan utakmice ženi sin Vladimir.

"Na pionirskom turniru u malom fudbalu koji organizujemo u okviru 'Crveno-belog vikenda', učestvovaće, pored ostalih ekipa, i podmladak Crvene zvezde", dodao je Brstina.

Članovi Udruženja navijača Crvene zvezde iz Kotora već godinama organizuju brojne humanitarne akcije, a najpoznatiji su po kolektivnom dobrovoljnom davanju krvi. Reč je o, za sada, jedinom registrovanom klubu simpatizera beogradskog kluba, koji deluje kao nevladinino udruženje.

Komentari / 0

Ostavite komentar