Одгођена Николићева посјета БиХ

Предсједник Србије Томислав Николић је у телефонском разговору са чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем прихватио његов приједлог да се најављена званична посјета Сарајеву одложи за јесен ове године.

Босна и Херцеговина 04.03.2016 | 12:00
Одгођена Николићева посјета БиХ

Саговорници су се сагласили да се званична посјета Сарајеву одложи за јесен, због избора у Србији, наводи се у саопштењу Прес службе предсједника Србије.

Раније је било најављено да ће Николић посјетити Сарајево у марту.

Николић и Изетбеговић разговарали су о билатералној сарадњи, предстојећем сусрету у Сарајеву и изазовима са којима се суочава регион, прије свих избјегличка криза.

Николић је пожелио пуно успјеха Изетбеговићу у предстојећем предсједавању Предсједништвом БиХ и изразио задовољство због сусрета у оквиру процеса Брдо-Бриони у мају.

"То је прилика да земље региона разговарају о различитим изазовима, које могу ријешити заједничким напорима", нагласио је Николић, наводи се у саопштењу.

Коментаришући избјегличку кризу која потреса цијели регион, предсједник Србије је нагласио да је Европска унија на великом испиту и изразио сумњу у проналажење рјешења, које ће бити правично за све земље погођене кризом. „Када се вода замути, чисти се на извору, а не на ушћу“.

Изетбеговић је изразио приврженост добросусједским односима Србије и Босне и Херцеговине.

Он је такође изразио забринутост поводом новог таласа избјеглица који се очекује на прољеће ове године, истиче се у саопштењу.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брле

04.03.2016 18:01

Да су тако срдачно разговарали, па одгодили сусрет због избора, мислим да су слагали обоица. Али они су политичари,тако да је то уобичајено код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

05.03.2016 18:15

Нико неце плакати за њим ако није досао.

ОДГОВОРИТЕ