Odgođena Nikolićeva posjeta BiH

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u telefonskom razgovoru sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem prihvatio njegov prijedlog da se najavljena zvanična posjeta Sarajevu odloži za jesen ove godine.

Bosna i Hercegovina 04.03.2016 | 12:00
Odgođena Nikolićeva posjeta BiH

Sagovornici su se saglasili da se zvanična posjeta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji, navodi se u saopštenju Pres službe predsjednika Srbije.

Ranije je bilo najavljeno da će Nikolić posjetiti Sarajevo u martu.

Nikolić i Izetbegović razgovarali su o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, prije svih izbjeglička kriza.

Nikolić je poželio puno uspjeha Izetbegoviću u predstojećem predsjedavanju Predsjedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

"To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu riješiti zajedničkim naporima", naglasio je Nikolić, navodi se u saopštenju.

Komentarišući izbjegličku krizu koja potresa cijeli region, predsjednik Srbije je naglasio da je Evropska unija na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rješenja, koje će biti pravično za sve zemlje pogođene krizom. „Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću“.

Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusjedskim odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je takođe izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbjeglica koji se očekuje na proljeće ove godine, ističe se u saopštenju.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brle

04.03.2016 18:01

Da su tako srdačno razgovarali, pa odgodili susret zbog izbora, mislim da su slagali oboica. Ali oni su političari,tako da je to uobičajeno kod njih.

ODGOVORITE
Name

Daidza

05.03.2016 18:15

Niko nece plakati za njim ako nije dosao.

ODGOVORITE