Рагби, рвање, рукомет, бокс... све је дозвољено на тренингу Челсија!

Гус Хидинк открио је нове методе у раду којима је препородио Плавце...

Фудбал 03.03.2016 | 08:00
Рагби, рвање, рукомет, бокс... све је дозвољено на тренингу Челсија!

Менаџер Челсија Гус Хидинк каже да су спортови као што су рагби, рвање и бокс заслужни за чињеницу да се овај тим издигао након смене Жозеа Муриња током децембра.

Холанђанин је стабилизовао тим са Стамфорд Бриџа који је изгубио само једну од последњих 14 утакмица у свим такмичењима, а Хидинк, некадашњи професор физичког, открива да је разлог за то чињеница да је убацио комбинацију неколико спортова у редовне тренинге овог тима.
“Креирао сам комбинацију рукомета и рагбија, којом се играчи загревају пре почетка тренинга. Разлог за то је чињеница да је у рагбију, када неко има лопту, једини начин да га зауставите рвачки захват. То сам добро проучио на академији док сам се школовао, волео сам све спортове и тренирао сам их великим интензитетом. Када сам имао 18 година чак сам и боксовао. То је тек врло добар спорт, који савршено каналише агресију. Физички јако је тежак, али ми је био омиљен”, открио је Хидинк.

Холанђанин је објаснио и зашто прибегава оваквим методама трнинга.
“У фудбалу, наравно, постоје правила, али верујем да мојим играчима може да користи чињеница да борбени дух изграде и током бављења спортом који нема пуно сличности са фудбалом, као што је рагби. Док сам радио у ПСВ Ајндховену за млађе категорије смо основали рвачки клуб унутар фудбалског, јер је на терену потребно знати како да се носите са физичким контактом. Све те вежбе доносиле су баланс, и показивале дечацима како да се снађу у дуелима. То је било важно.”

Хидинк посебно подржава рвање и верује да оно може да изнедри врхунског спортисту.
“Мислим да је оно важно за одгој сваког фудбалера јер може да га научи да правилно падне. Нећете се никада плашити пада, а ако скочите успећете да се дочекате поново на ногама као мачка. Ако као дете то савладате на исправан начин, много ће вам користити у будућности”, закључио је Гус Хидинк.

Коментари / 0

Оставите коментар