Ragbi, rvanje, rukomet, boks... sve je dozvoljeno na treningu Čelsija!

Gus Hidink otkrio je nove metode u radu kojima je preporodio Plavce...

Fudbal 03.03.2016 | 08:00
Ragbi, rvanje, rukomet, boks... sve je dozvoljeno na treningu Čelsija!

Menadžer Čelsija Gus Hidink kaže da su sportovi kao što su ragbi, rvanje i boks zaslužni za činjenicu da se ovaj tim izdigao nakon smene Žozea Murinja tokom decembra.

Holanđanin je stabilizovao tim sa Stamford Bridža koji je izgubio samo jednu od poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima, a Hidink, nekadašnji profesor fizičkog, otkriva da je razlog za to činjenica da je ubacio kombinaciju nekoliko sportova u redovne treninge ovog tima.
“Kreirao sam kombinaciju rukometa i ragbija, kojom se igrači zagrevaju pre početka treninga. Razlog za to je činjenica da je u ragbiju, kada neko ima loptu, jedini način da ga zaustavite rvački zahvat. To sam dobro proučio na akademiji dok sam se školovao, voleo sam sve sportove i trenirao sam ih velikim intenzitetom. Kada sam imao 18 godina čak sam i boksovao. To je tek vrlo dobar sport, koji savršeno kanališe agresiju. Fizički jako je težak, ali mi je bio omiljen”, otkrio je Hidink.

Holanđanin je objasnio i zašto pribegava ovakvim metodama trninga.
“U fudbalu, naravno, postoje pravila, ali verujem da mojim igračima može da koristi činjenica da borbeni duh izgrade i tokom bavljenja sportom koji nema puno sličnosti sa fudbalom, kao što je ragbi. Dok sam radio u PSV Ajndhovenu za mlađe kategorije smo osnovali rvački klub unutar fudbalskog, jer je na terenu potrebno znati kako da se nosite sa fizičkim kontaktom. Sve te vežbe donosile su balans, i pokazivale dečacima kako da se snađu u duelima. To je bilo važno.”

Hidink posebno podržava rvanje i veruje da ono može da iznedri vrhunskog sportistu.
“Mislim da je ono važno za odgoj svakog fudbalera jer može da ga nauči da pravilno padne. Nećete se nikada plašiti pada, a ako skočite uspećete da se dočekate ponovo na nogama kao mačka. Ako kao dete to savladate na ispravan način, mnogo će vam koristiti u budućnosti”, zaključio je Gus Hidink.

Komentari / 0

Ostavite komentar