Инфантино стао у заштиту Русије и Катара!

Мундијали ће бити код њих, како је и изгласано! Председник Међународне фудбалске федерације (Фифа) Ђани Инфантино одбацио је идеју да се Русији и Катару одузму Светска првенства 2018. и 2022. године и позвао организаторе тих турнира да направе "најбоље Мундијале у историји".

Фудбал 03.03.2016 | 10:00
Инфантино стао у заштиту Русије и Катара!

Инфантино је провео први дан на послу, након што је прошлог петка изабран за новог председника Фифе.

"Што се тиче Катара и Русије, Извршни комитет Фифе донео је одлуке 2010. године, али од тада било је спекулација, навода и буке. Сада је неопходно да Русија 2018. године и Катар четири године касније организују најбоља Светска првенства у историји", рекао је Инфантино, пренели су британски медији.

Америчке и швајцарске власти истражују корупцију у светском фудбалу, али и могућу корупцију у процесу доделе домаћинства Мундијала Русији и Катару због чега су медији спекулисали да би домаћини турнира 2018. и 2022. године могли бити промењени.

Фифа је на свом конгресу прошлог петка изгласала серије реформи, како би вратила углед нарушен хапшењима високих званичника и суспензијом њеног досадашњег председника Сепа Блатера.

Једна од њих је и одредба да се открију плате високих званичника Фифе, укључујући и Инфантина.

Он је рекао да још није било речи о висини његове плате.

"Још ништа не знам. Знам да у то не можете да поверујете, али нисам се због новца кандидовао за председника Фифе. Још ни са ким нисам разговарао о мојој плати. Видећемо", рекао је Инфантино.

Коментари / 0

Оставите коментар