Симеоне спремио листу појачања за љето...!

Игало и Лаказет за убојити Атлетико, Банега као везивно ткиво! Помиње се и да је Стеван Јоветић у плановима аргентинског стручњака, што значи да ће Јорганџије доста пажње посветити освежавању офанзивне линије.

Фудбал 01.03.2016 | 14:40
Симеоне спремио листу појачања за љето...!

Експеримент са Џексоном Мартинезом завршио се неславно по Атлетико Мадрид, чиме је после готово деценију и по прекинута славна лоза предатора на Висенте Калдерону, али Дијего Симеоне не очајава превише због тога. На крају Јорганџије су још и добро прошле пошто је кинески Гуангџоу искеширао чак 42.000.000 евра и окончао обострану муку, што је новац који ће Чоло наредног лета искористити како би исправио велику грешку и ојачао офанзивну линију.

Италијанским и шпанским медијима почеле су да круже приче да је Стеван Јоветић потенцијална замена за Фернанда Тореса, а како јавља тиражни мадридски лист АС, Симеоне је већ саставио списак појачања за лето на којој се налазе Александре Лаказет, Одион Игало и Евер Банега.

Лионова гол-машина требало би да исправи оно што је Џексон Мартинез срушио током неславних шест месеци на Калдерону, а како ствари сада стоје Лаказет ће готово сигурно отићи на лето. Био је француски голгетер мета многих премијерлигашких клубова, највише Манчестер јунајтеда и Тотенхема, али понуду Атлетика тешко да би могао да одбије, јер би добио прилику да ради у средини која је многе велике центарфоре издигла у звездане висине и тако направи велики корак у каријери. Али у Лиону се сигурно не би задовољили понудом слабијом од 30.000.000 евра.

Одион Игало се ове сезоне профилисао као један од најбољих нападача Премијер лиге и тренутно ужива у плодовима напорног рада, с обзиром да са 14 погодака дели трећу позицију на листи најефикаснијих стрелаца енглеског фудбала, а Вотфорд се налази у златној средини. Због свега тога привукао је велику пажњу на себе, а Симеоне би волео да Игала или Јоветића и Лаказета упари како би створио нови голгетерски тандем, као што су пре неколико година били Радамел Фалкао и Дијего Коста. Што је најважније, ниједан не зависи превише од саиграча када су у фази напада, јер умеју самостално да пронађу пут до гола.

Како има уговор до јуна 2020. године, Вотфорд га вероватно неће пустити за мање од 25.000.000 евра.

За Евера Банегу ових дана отимају се многи клубови из Енглеске, пре свега зато што му на лето истиче уговор са Севиљом, али до сада је најконкретнији био Интер. Искусни Аргентинац виђен је као идеално решење у везном реду јер представља профил играча какав Симеонеу одговара, пре свега зато што се подједнако добро сналази на позицијама од дефанзивног до офанзивног везног, добар је дриблер, ратоборан је и није му страно ни да постиже голове, ни да асистира.

Чоло Симеоне увек зна шта жели...

Коментари / 0

Оставите коментар