Simeone spremio listu pojačanja za ljeto...!

Igalo i Lakazet za ubojiti Atletiko, Banega kao vezivno tkivo! Pominje se i da je Stevan Jovetić u planovima argentinskog stručnjaka, što znači da će Jorgandžije dosta pažnje posvetiti osvežavanju ofanzivne linije.

Fudbal 01.03.2016 | 14:40
Simeone spremio listu pojačanja za ljeto...!

Eksperiment sa Džeksonom Martinezom završio se neslavno po Atletiko Madrid, čime je posle gotovo deceniju i po prekinuta slavna loza predatora na Visente Kalderonu, ali Dijego Simeone ne očajava previše zbog toga. Na kraju Jorgandžije su još i dobro prošle pošto je kineski Guangdžou iskeširao čak 42.000.000 evra i okončao obostranu muku, što je novac koji će Čolo narednog leta iskoristiti kako bi ispravio veliku grešku i ojačao ofanzivnu liniju.

Italijanskim i španskim medijima počele su da kruže priče da je Stevan Jovetić potencijalna zamena za Fernanda Toresa, a kako javlja tiražni madridski list AS, Simeone je već sastavio spisak pojačanja za leto na kojoj se nalaze Aleksandre Lakazet, Odion Igalo i Ever Banega.

Lionova gol-mašina trebalo bi da ispravi ono što je Džekson Martinez srušio tokom neslavnih šest meseci na Kalderonu, a kako stvari sada stoje Lakazet će gotovo sigurno otići na leto. Bio je francuski golgeter meta mnogih premijerligaških klubova, najviše Mančester junajteda i Totenhema, ali ponudu Atletika teško da bi mogao da odbije, jer bi dobio priliku da radi u sredini koja je mnoge velike centarfore izdigla u zvezdane visine i tako napravi veliki korak u karijeri. Ali u Lionu se sigurno ne bi zadovoljili ponudom slabijom od 30.000.000 evra.

Odion Igalo se ove sezone profilisao kao jedan od najboljih napadača Premijer lige i trenutno uživa u plodovima napornog rada, s obzirom da sa 14 pogodaka deli treću poziciju na listi najefikasnijih strelaca engleskog fudbala, a Votford se nalazi u zlatnoj sredini. Zbog svega toga privukao je veliku pažnju na sebe, a Simeone bi voleo da Igala ili Jovetića i Lakazeta upari kako bi stvorio novi golgeterski tandem, kao što su pre nekoliko godina bili Radamel Falkao i Dijego Kosta. Što je najvažnije, nijedan ne zavisi previše od saigrača kada su u fazi napada, jer umeju samostalno da pronađu put do gola.

Kako ima ugovor do juna 2020. godine, Votford ga verovatno neće pustiti za manje od 25.000.000 evra.

Za Evera Banegu ovih dana otimaju se mnogi klubovi iz Engleske, pre svega zato što mu na leto ističe ugovor sa Seviljom, ali do sada je najkonkretniji bio Inter. Iskusni Argentinac viđen je kao idealno rešenje u veznom redu jer predstavlja profil igrača kakav Simeoneu odgovara, pre svega zato što se podjednako dobro snalazi na pozicijama od defanzivnog do ofanzivnog veznog, dobar je dribler, ratoboran je i nije mu strano ni da postiže golove, ni da asistira.

Čolo Simeone uvek zna šta želi...

Komentari / 0

Ostavite komentar