Е, тако се постаје шампион!

Тотенхем после преокрета до ПЕТ победа и укупно 17 бодова! Цела планета навија за Лестер, али немојте да се изненадите ако титула на крају заврши на Вајт Харт Лејну!

Фудбал 01.03.2016 | 12:40
Е, тако се постаје шампион!

Лестер, Арсенал и Манчестер Сити. Острвски медији Тотенхем су сврставали у најужи круг фаворита за освајање титуле у Премијер лиги махом само зато што нису могли да занемаре њихов бодовни салдо. Али како сезона одмиче показује се да Маурисио Покетино има основа за размишљање о коначном тријумфу, иако се и даље труди да клинцима са Вајт Харт Лејна избије такве идеје из главе.

Уосталом, много је пута у протеклим деценијама Тотенхем изгледао као конкурент за титулу пре но што се сурвао у амбис. У последњих пола века најбоља сезона била му је 1989/1990. када је заузео треће место. Сада је други, само два корака иза водећег Лестера, три испред Арсенала, седам изнад Манчестер Ситија, који додуше има меч мање.

Има Тотенхем и најбољу гол-разлику у лиги (+28), убедљиво најчвршћу одбрану, највише датих голова из прекида, најмање примљених из таквих ситуација, имао и најбољи проценат искоришћених шутева и оно што му је протеклих година тако често недостајало - шампионски карактер и способност да се усправи из нокдауна.

Певци су, наиме, ове сезоне освојили чак 17 бодова у мечевима у којима су губили што је учинак каквим не може да се похвали нико у Премијер лиги. У тих 17 је и пет победа после преокрета - у сусретима са Свонсијем (2:1), Кристал Паласом (3:1), Сандерлендом, (4:1), Борнмутом (5:1) и Манчестер Ситијем (4:1). Нико други у елити нема више од две!
"Нико у свлачионици не говори о титули. Само верујемо да можемо да победимо у свакој утакмици, а на крају ћемо видети шта ће се десити. Само треба да будемо фокусирани. Није важно то што је Арсенал изгубио. Важно је то што смо ми победили. Још је 11 утакмица пред нама", спушта лопту Покетино.

Јавност ће увек бити окренута највећем аутсајдеру, а то је у овом случају Лестер. Али Тотенхем никако не бисмо смели да избацимо из једначине.

Коментари / 0

Оставите коментар