E, tako se postaje šampion!

Totenhem posle preokreta do PET pobeda i ukupno 17 bodova! Cela planeta navija za Lester, ali nemojte da se iznenadite ako titula na kraju završi na Vajt Hart Lejnu!

Fudbal 01.03.2016 | 12:40
E, tako se postaje šampion!

Lester, Arsenal i Mančester Siti. Ostrvski mediji Totenhem su svrstavali u najuži krug favorita za osvajanje titule u Premijer ligi mahom samo zato što nisu mogli da zanemare njihov bodovni saldo. Ali kako sezona odmiče pokazuje se da Maurisio Poketino ima osnova za razmišljanje o konačnom trijumfu, iako se i dalje trudi da klincima sa Vajt Hart Lejna izbije takve ideje iz glave.

Uostalom, mnogo je puta u proteklim decenijama Totenhem izgledao kao konkurent za titulu pre no što se survao u ambis. U poslednjih pola veka najbolja sezona bila mu je 1989/1990. kada je zauzeo treće mesto. Sada je drugi, samo dva koraka iza vodećeg Lestera, tri ispred Arsenala, sedam iznad Mančester Sitija, koji doduše ima meč manje.

Ima Totenhem i najbolju gol-razliku u ligi (+28), ubedljivo najčvršću odbranu, najviše datih golova iz prekida, najmanje primljenih iz takvih situacija, imao i najbolji procenat iskorišćenih šuteva i ono što mu je proteklih godina tako često nedostajalo - šampionski karakter i sposobnost da se uspravi iz nokdauna.

Pevci su, naime, ove sezone osvojili čak 17 bodova u mečevima u kojima su gubili što je učinak kakvim ne može da se pohvali niko u Premijer ligi. U tih 17 je i pet pobeda posle preokreta - u susretima sa Svonsijem (2:1), Kristal Palasom (3:1), Sanderlendom, (4:1), Bornmutom (5:1) i Mančester Sitijem (4:1). Niko drugi u eliti nema više od dve!
"Niko u svlačionici ne govori o tituli. Samo verujemo da možemo da pobedimo u svakoj utakmici, a na kraju ćemo videti šta će se desiti. Samo treba da budemo fokusirani. Nije važno to što je Arsenal izgubio. Važno je to što smo mi pobedili. Još je 11 utakmica pred nama", spušta loptu Poketino.

Javnost će uvek biti okrenuta najvećem autsajderu, a to je u ovom slučaju Lester. Ali Totenhem nikako ne bismo smeli da izbacimo iz jednačine.

Komentari / 0

Ostavite komentar