ПЛ БиХ: Побједа Славије, Жељо тукао Широки, реми Зрињског и Сарајева!

Дерби сусрет Жељезничара и Широког Бријега, у оквиру 19. кола Премијер лиге БиХ, привукао је велики број гледалаца, а домаћи тим одужио се навијачима сигурном побједом. Дени Симеуновић погодио за Сарајево против свог бившег клуба, а исто је урадио и нови нападач Зрињског Немања Билбија, који је затресао мрежу бордо тима. На крају најправедније, реми у дербију. Голом искусног нападача из једанаестерца, Славија на свом терену савладала Олимпик.

Фудбал 28.02.2016 | 23:20
ПЛ БиХ: Побједа Славије, Жељо тукао Широки, реми Зрињског и Сарајева!

Ношен сјајном подршком са трибина "Грбавице", Жељезничар је у првом прољећном колу славио у дербију против Широког Бријега.

ЖЕЉЕЗНИЧАР - ШИРОКИ БРИЈЕГ 2:0 (1:0)

Да су сарајевски плави погодили са појачањима, показала је већ прва утакмица у наставку првенства. Синиша Стевановић упутио је милиметарски прецизну лопту, а Ивану Лендрићу није било тешко да буквално са гол линије гурне лопту у празну мрежу.

И асистент и стријелац гола ове зиме стигли су у редове Жеље, Стевановић из Новог Пазара, а Лендрић из грчке Керкире.

Срећа је била на страни домаћина у 70. минуту. Звонимир Кожуљ одлучио се изненада на шут са више од 25 метара, чувар мреже Жељезничара Ведран Кјосевски стајао је као укопан, али је лопта уздрмала стативу.

Седам минута касније покушао је и Нигеријац у редовима гостију, Охиремен Аџаји, али је шутиро преко гола. Узвратио је Самир Бекрић у наставку, али је из повољно прилике шутирао високо прего гола.

Ипак, непун минут касније Бекрић се искупио за промашај. Одлично је "промијешао" одбрану гостију, финтом се ослободио и голмана Антонија Солде, и погодио небрањену мрежу за коначних 2:0.

Широкобријежанима је ово био први првенствени неуспјех након 11 утакмица, док је Жељезничар наставио успјешан низ, уписавши трећу побједу у посљедњих пет мечева, без пораза.

Дени Симеуновић погодио за Сарајево против свог бившег клуба, а исто је урадио и нови нападач Зрињског Немања Билбија, који је затресао мрежу бордо тима. На крају најправедније, реми у дербију.

Актуелни шампион БиХ два пута је водио на стадиону "Под Бијелим бријегом", али је на крају морао да се задовољи бодом.

Одличан дерби одиграли су Зрињски и Сарајево, виђена су четири поготка, по два на обје стране, а када се све сабере и одузме, може се рећи да је реми на крају и најправеднији.

ЗРИЊСКИ - САРАЈЕВО 2:2 (1:1)

Сарајево је до предности стигло у 23. минуту, и то преко Денија Симеуновића, до ове зиме фудбалера Зрињског. Амер Бекић је упутио центаршут, Симеуновић је дочекао лопту на волеј и она је одсјела иза леђа Горана Карачића.

Ипак, "племићи" су до одласка на одмор успјели да изједначе. У друго минуту судијске надокнаде времена, Огњен Тодоровић прелијепим ударцем, у супротни угао, обезбиједио је свом тиму да на полувријеме оде са 1:1.

Бекић је био најзапаженији играч на мечу. Након асистенцију Симеуновићу, изгубио је лопту и омогућио Тодоровићу да донесе Зрињском изједначење, а онда се ис ам уписао у листу стријелаца. Било је то у 68. минуту меча.

Бод Мостарцима осигурао је бивши нападач тима са "Кошева" Немања Билбија, који је у 84. минуту поставио коначних 2:2.

Осим голова, било је још квалитетних потеза на једној од најзанимљивијих утакмица овог кола, па је публика у Мостару заиста имала шта да види.

На крају, подјела бодова је и нареалнији исход дербија. Зрињски је овим ремијем пропустио прилику да засједне на чело табеле, па сада и даље заостаје бод за водећом Слободом, док је владајући шампион Сарајево шест корака иза Тузлака.

Голом искусног нападача из једанаестерца, Славија на свом терену савладала Олимпик.

Комшијски дерби припао је домаћој екипи.

У првом данашњем мечу 19. кола Премијер лиге БиХ, Славија је на свом терену савладала Олимпик минималним резултатом 1:0, а гол одлуке постигао је искусни голгетер дубоко у судијској надокнади времена у првом полувремену, и то са "бијеле тачке".

Тиму из Источног Сарајева ова три бода много ће значити у борби за опстанак, док су сарајевски "вукови" остали у зони испадања.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 19. КОЛО:

Славија - Олимпик 1:0 (1:0)
/Спалевић 45+3 пенал/

Зрињски - Сарајево 2:2 (1:1)
/Тодоровић 45+2, Билбија 84 - Симеуновић 23, Ам. Бекић 68/

Жељезничар - Широки Бријег 2:0 (1:0)
/Лендрић 20, Бекрић 84/

Одиграно у суботу:

Радник - Младост 3:0 (1:0)
/Стокић 24, Хоџић 58, Обрадовић 71/

Витез - Вележ 6:0 (2:0)
/Радељић 36, Шантић 41, Ђурић 49, Мркаић 58 пенал, Ливанчић 67, 90/

Рудар Приједор - Дрина 0:1 (0.0)
/ Кузмановић 69/

Челик - Травник 1:1 (0.0)
/Којић 70 - Коуадио 56/

Борац - Слобода 0:0

ТАБЕЛА: Слобода 41, Зрињски 40, Радник 38, Широки Бријег 36, Сарајево 35, Жељезничар 31, Челик 29, Славија 28, Витез 26, Младост 26, Олимпик 19, Борац 19, Травник 18, Рудар Приједор 16, Дрина 12, Вележ 8.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

29.02.2016 07:30

Зељо је најбољи овог прољеца... И има набољу публику!!! Респект

ОДГОВОРИТЕ