PL BiH: Pobjeda Slavije, Željo tukao Široki, remi Zrinjskog i Sarajeva!

Derbi susret Željezničara i Širokog Brijega, u okviru 19. kola Premijer lige BiH, privukao je veliki broj gledalaca, a domaći tim odužio se navijačima sigurnom pobjedom. Deni Simeunović pogodio za Sarajevo protiv svog bivšeg kluba, a isto je uradio i novi napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija, koji je zatresao mrežu bordo tima. Na kraju najpravednije, remi u derbiju. Golom iskusnog napadača iz jedanaesterca, Slavija na svom terenu savladala Olimpik.

Fudbal 28.02.2016 | 23:20
PL BiH: Pobjeda Slavije, Željo tukao Široki, remi Zrinjskog i Sarajeva!

Nošen sjajnom podrškom sa tribina "Grbavice", Željezničar je u prvom proljećnom kolu slavio u derbiju protiv Širokog Brijega.

ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG 2:0 (1:0)

Da su sarajevski plavi pogodili sa pojačanjima, pokazala je već prva utakmica u nastavku prvenstva. Siniša Stevanović uputio je milimetarski preciznu loptu, a Ivanu Lendriću nije bilo teško da bukvalno sa gol linije gurne loptu u praznu mrežu.

I asistent i strijelac gola ove zime stigli su u redove Želje, Stevanović iz Novog Pazara, a Lendrić iz grčke Kerkire.

Sreća je bila na strani domaćina u 70. minutu. Zvonimir Kožulj odlučio se iznenada na šut sa više od 25 metara, čuvar mreže Željezničara Vedran Kjosevski stajao je kao ukopan, ali je lopta uzdrmala stativu.

Sedam minuta kasnije pokušao je i Nigerijac u redovima gostiju, Ohiremen Adžaji, ali je šutiro preko gola. Uzvratio je Samir Bekrić u nastavku, ali je iz povoljno prilike šutirao visoko prego gola.

Ipak, nepun minut kasnije Bekrić se iskupio za promašaj. Odlično je "promiješao" odbranu gostiju, fintom se oslobodio i golmana Antonija Solde, i pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2:0.

Širokobriježanima je ovo bio prvi prvenstveni neuspjeh nakon 11 utakmica, dok je Željezničar nastavio uspješan niz, upisavši treću pobjedu u posljednjih pet mečeva, bez poraza.

Deni Simeunović pogodio za Sarajevo protiv svog bivšeg kluba, a isto je uradio i novi napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija, koji je zatresao mrežu bordo tima. Na kraju najpravednije, remi u derbiju.

Aktuelni šampion BiH dva puta je vodio na stadionu "Pod Bijelim brijegom", ali je na kraju morao da se zadovolji bodom.

Odličan derbi odigrali su Zrinjski i Sarajevo, viđena su četiri pogotka, po dva na obje strane, a kada se sve sabere i oduzme, može se reći da je remi na kraju i najpravedniji.

ZRINJSKI - SARAJEVO 2:2 (1:1)

Sarajevo je do prednosti stiglo u 23. minutu, i to preko Denija Simeunovića, do ove zime fudbalera Zrinjskog. Amer Bekić je uputio centaršut, Simeunović je dočekao loptu na volej i ona je odsjela iza leđa Gorana Karačića.

Ipak, "plemići" su do odlaska na odmor uspjeli da izjednače. U drugo minutu sudijske nadoknade vremena, Ognjen Todorović prelijepim udarcem, u suprotni ugao, obezbijedio je svom timu da na poluvrijeme ode sa 1:1.

Bekić je bio najzapaženiji igrač na meču. Nakon asistenciju Simeunoviću, izgubio je loptu i omogućio Todoroviću da donese Zrinjskom izjednačenje, a onda se is am upisao u listu strijelaca. Bilo je to u 68. minutu meča.

Bod Mostarcima osigurao je bivši napadač tima sa "Koševa" Nemanja Bilbija, koji je u 84. minutu postavio konačnih 2:2.

Osim golova, bilo je još kvalitetnih poteza na jednoj od najzanimljivijih utakmica ovog kola, pa je publika u Mostaru zaista imala šta da vidi.

Na kraju, podjela bodova je i narealniji ishod derbija. Zrinjski je ovim remijem propustio priliku da zasjedne na čelo tabele, pa sada i dalje zaostaje bod za vodećom Slobodom, dok je vladajući šampion Sarajevo šest koraka iza Tuzlaka.

Golom iskusnog napadača iz jedanaesterca, Slavija na svom terenu savladala Olimpik.

Komšijski derbi pripao je domaćoj ekipi.

U prvom današnjem meču 19. kola Premijer lige BiH, Slavija je na svom terenu savladala Olimpik minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je iskusni golgeter duboko u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom poluvremenu, i to sa "bijele tačke".

Timu iz Istočnog Sarajeva ova tri boda mnogo će značiti u borbi za opstanak, dok su sarajevski "vukovi" ostali u zoni ispadanja.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Slavija - Olimpik 1:0 (1:0)
/Spalević 45+3 penal/

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (1:1)
/Todorović 45+2, Bilbija 84 - Simeunović 23, Am. Bekić 68/

Željezničar - Široki Brijeg 2:0 (1:0)
/Lendrić 20, Bekrić 84/

Odigrano u subotu:

Radnik - Mladost 3:0 (1:0)
/Stokić 24, Hodžić 58, Obradović 71/

Vitez - Velež 6:0 (2:0)
/Radeljić 36, Šantić 41, Đurić 49, Mrkaić 58 penal, Livančić 67, 90/

Rudar Prijedor - Drina 0:1 (0.0)
/ Kuzmanović 69/

Čelik - Travnik 1:1 (0.0)
/Kojić 70 - Kouadio 56/

Borac - Sloboda 0:0

TABELA: Sloboda 41, Zrinjski 40, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Sarajevo 35, Željezničar 31, Čelik 29, Slavija 28, Vitez 26, Mladost 26, Olimpik 19, Borac 19, Travnik 18, Rudar Prijedor 16, Drina 12, Velež 8.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

29.02.2016 07:30

Zeljo je najbolji ovog proljeca... I ima nabolju publiku!!! Respekt

ODGOVORITE