Иванић: Побиједићемо на изборима у Бањалуци

"Према истраживањима које је радио Савез за промјене, опозиција ће у Републици Српској на локалним изборима остварити одличне резултате", рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у емисији Пулс БН телевизије.

Босна и Херцеговина 25.02.2016 | 21:35
Иванић: Побиједићемо на изборима у Бањалуци

“Ако не буде поново глупости којих је било на посљедњим локалним изборима, опозиција ће добити Бањалуку. Градоначелник Бањалуке биће из опозиције”, увјерен је Иванић.

Иванић каже да опозиција у Републици Српској жели демократске промјене, демантујући наводне тајне састанке и планове за рушење режима у Српској, као што је то наводно чињено на Јахорини.

"Свуда у свијету опозиција критикује власт”, рекао је Иванић.

“Ако има тај план и ако је то било на Јахорини и ако има та безбиједносна структура у Српској, ја их позивам нека прикажу ко су учесници, шта су договарали... Нема тога. Опозиција је ту да критикује власт. Ако власт очекује да је хвалимо, то није нормално", оцјењује Иванић.

Демантовао је и тврдње да су посљедња хапшења у БиХ одмазда Савеза за промјене према власти у Српској.

“Ја сам имао проблем прије неколико година са Судом БиХ. Тада нисам рекао да је то удар на Републику Српску. Дуге цијеви су улазиле у моју партију. Странци, уз подршку СНСД-а. Кључни човјек тада је био савјетник, тада, премијера Додика – Грем Деј. Нико то није рекао. Ја сам тада то сам носио на својим леђима. Ја сам био чист. Онај ко је чист он ће свој терет сам носити", тврди Иванић.

Не постоји ниједна одлука коју је Савјет министара донио на штету Републике Српске - категоричан је Иванић.

“За мене не могу наћи ни једну одлуку Предсједништва БиХ која је на штету Српске, не постоји. Постоје два приговора из Бањалуке", рекао је Иванић.

"Један да постоји тијело у коме нема представника Републике Српке. Јесте постоји. То је тијело за спровођење ССП, а оно је установљено је онога дана када је Никола Шпирић потписао тај споразум. Није га успоставила ова власт”, подсјећа Иванић.

Иванић каже да то тада није сметало СНСД-у, јер су тада били у Савјету министара и хтјели су, како каже, да буду важни.

"Политика није питање живота и смрти. Има живота и без политике. Властима у Бањалуци јако тешко пада то што нису у власти на нивоу БиХ. Зато они и користе термин “издајници”, тврди он.

“Други приговор везан је за то да је у тијелима предвиђено да се гласа консензусом свих присутних. Дакле без гласа Републике Српске нема одлуке. Али они кажу, то може да значи да кад ми не дођемо може мимо наше воље. Ево ја кажем само се дода; Што подразумијева обавезно гласове ентитета”, поручио је Иванић.

Одговарајући на оптужбе власти да опозиција саботира све њихове аспирације, Иванић је рекао:

"Ја не знам ни за један позив из Владе Српске, а да се министри из Савеза за промјене нису одазвали. Тако да прича како ми нећемо да сарађујемо не стоји. Ја ћу се сваки пут одазвати, али да трчим, клечим и молим, не пада ми на памет", каже Младен Иванић, српски члан Предсједништва БиХ.

"Никада нисам своје политичке противнике вријеђао. То није мој стил", рекао је Иванић у емисији Пулс БН ТВ.

(БН ТВ)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Маша

25.02.2016 20:17

Једини прави пут којим треба ићи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

25.02.2016 22:16

Наравно да ће опозиција побиједити у БЛ.Снсд и коалиција су спискали све паре и немају више с чим куповати гласове!

Name

Просла баба са колацима

25.02.2016 23:12

Махање од Стевандица

Name

Горан

25.02.2016 23:46

Е бас ме насмија .. Ти сад професоре као да нико у БЛ не зна ко је Бореновиц па це сви полетит гласат. Да имате неког другог кандидата мозда би И била нека санса овако ... мрка капа мој ти професоре.

Name

реално стање

26.02.2016 05:56

А засто би се гласало за Иваниц-а? Који је његов економски програм и ста имају градјани од тога? Од таквих као сто је он не долазе резултати, а они су једино битни!!!

Name

Већина

26.02.2016 06:07

Побиједићете ако прије тога ухапсите главоњу. У супротном и не треба гласати за вас. Свако јутро прије него почнем шта да радим уђем на овај портал и надам се наслову УХАПШЕН ГЛАВОЊА.

Name

С4

25.02.2016 20:18

Миле Радишић се не налази у КПЗ Туњице. Његов улазак на капију затвора је приказан само да се умири руља. Добра режија у договору свих са свима. Након 30 мјесеци ће се појавити нови снимак како Миле излази из затвора. Информација је 100% тачна! Новинари, на посао, али не чекајте да га за ту прилику опет позову да га сликате у затвору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

25.02.2016 21:18

Па познато је да код нас ако имас паре мозе да се плати управнику и он води цовјека да је на издрзавању казне а цовјек зиви нормално на слободи ....а и они који немају пара па морају да лезе у затвору су само радним данима јер ако се добро владају добију право да викендом иду куци .такав је систем код нас

Name

С4

25.02.2016 22:05

То зависи од категорије дјела за које је неко осуђен на затворску казну, тј., важи за дјела почињена из нехата. Давних година је један мој рођак камионом убио дијете. То је за њега била најстрашнија казна, јер је одузео живот невиној души. Добио је тада минималну казну од 2 године. Већину времена је био "слободњак". Био је професионални возач, а до несреће је дошло због отказивања управљачког склопа. Све је било у трену, није могао да реагује. Након свега, никада више није сјео за волан, јер га је све то уништило психички. Такви случајеви се не могу поредити са бандом овог калибра, која је увезана у хоботницу и која је у стању да уништи било кога ко му стане на пут, а Радишић је један од таквих!

Name

Марко

25.02.2016 23:22

Оооо види како ови људи кометарису сваста! Сад сам се увјерио да сви који пису лазу!!!Лицно сам исао другу у посјету и видио Милу Радисица тамо. Како народ лазе.

Name

С4

26.02.2016 01:20

Јес', Марко, пустили те да њуцаш којекуде по свим ћелијама, па тако ти дошао и до "посебне" ћелије у којој је Радишић?! Ако је лаж, и прилика је. Кад се долази у посјету некоме своме, јасна је процедура и нема ту зјакања около! Да си икада био у таквим ситуацијама, знао би о чему ти причам. Зато ти само могу рећи да лажеш, из само теби знаних разлога, а да је истина другачија. Уосталом, нека новинари потегну то питање, само морају бити бржи од хеликоптерског сервиса РС, који је задужен за ванредне посјете у случају Радишић, како би га брзо телепортовао на задано мјесто, док се камере нису укључиле. Зато, драги новинари, док вас буду на улазу исцрпљивали чекањем процедуре уласка, пажљиво пратите летеће објекте који се буду спуштали у круг затвора или црне лимузине црних стакала које буду улазиле на главну капију. Паметноме довољно.

Name

паја

25.02.2016 20:30

@с4 Какве везе ваш коментар има са Младеном Иванићем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

С4

25.02.2016 20:47

Прилика је да се каже. А, у вријеме док је Младен предсједавао, питање Радишића је било најужареније. Касније је тај посао одрађен "соломонским рјешењем". Овог момента, када би се ушло у затвор Туњице, нема ни трага од Радишића! Животом својим гарантујем! Зато и кажем, новинари једино могу покушати нешто учинити, али одмах!

Name

Перо

25.02.2016 21:14

Морају изгубити у Бањалуци кад су све паре покрали.Бањалука која има будзет 140 милиона км а ниста се не улазе у сам град ,улице су пропале тротоари исто тако,нити ста обнављају а камо да граде нове улице ,булеваре итд мало су усминкали око центра али ако се оде 1 км даље горе је него у Каблу супе,сиве фасаде,нема воде,нема канализације,пропале улице јад и цемер а 140 милиона сваке године кроз транге франге испаре.....за 20 година па то је било па скоро 2 милијарде еура могли су цудо да направе али баје све покрале а бањалука остала касаба алине мисле они да yиве у бањалуци покуповали су себи некретнине по србији,бецу,порторозу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП БИТИ ИЛИ НЕБИТИ

25.02.2016 21:15

Заиста сматрам да ПДП није никад била права политицка странка али је вријеме да СНСД иде у музеј а један њихов дио на Туњице, јер доста је било, СДС је размонтиран од стране Тадица и Бабица и засигурно због разорног дејстава овог двојца СДС неце нити уци у градски парламент, НДП је јадан скуп понављаца, лузера и дринкера од њих осим скупљања по приградски насељима испод сатора нема ниста логицно остаје једини, назалост најозбниљнији ПДП као партија мала по цланству и подрсци али колико толико са тврдим курсом према бар мало позитивним вибрацијама и реалности у сагледавању стварне ситуације у којој смо . Поред тога лици ми да су партија са сумјереном склоносцу ка криминалу зс разлику од СНСДаИ СДСа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yy

25.02.2016 22:30

Зар не постоји реална опасност да Тадић и Бабић разбију и савез?Зар се ово стање у сдс неће одразити на квалитет опозиције на изборима у Б.Л.Јесте да пдп напредује,али зар то не би требао бити много озбиљнији рад.

Name

У ЗАТВОР

25.02.2016 21:34

МА КАКВИ ИЗГУБИТИ У ЗАТВОР ТРЕБА ТУ ГАМАД СА ДОДИКОМ НА ЧЕЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд

25.02.2016 21:35

Побједите и у Приједору скините са власти Чмарка пола

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланПД

25.02.2016 22:37

Амин! Да је и тог злотвора испратити, Павиц је приједор у средњи вијек вратио!

Name

Вера

25.02.2016 21:59

Најпаметнији човјек у регији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицимур

26.02.2016 05:29

А ти најглупља!

Name

брцко

26.02.2016 05:58

На залост без компетенције у подруцју економије, а то му је фах.

Name

јелена?

25.02.2016 22:07

Браво Младјо,покажи Додику како се води и воли држава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лафо борац

26.02.2016 05:31

Показао је он једном и завршио на суду и замало робији!

Name

мики

25.02.2016 22:56

Последња истразивања казу да нисте ни на 33%.Провјерено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики не сери

25.02.2016 23:53

Иди спавај, немој да лупаш

Name

термит

26.02.2016 02:20

Не реце овај да це сигурно побиједити него ако-ако. Хм,па ста ако и побиједе? Треба напунити затворе са сада слободним криминалцима,много криминалаца,теско све смјестити тамо. Ста послије? Како водити опљацкану дрзаву,град,напустено село? Треба водити и политику али која неце бити супља прица,као сто је слуцај у задњу деценију али и дузе. Теско за повјеровати

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

26.02.2016 05:49

Опасан цетник,Додик му није до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ја

26.02.2016 07:49

Као сто сте и до сада на свим изборима побиједили!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молба свима

27.02.2016 21:04

Господине Иванићу, ако СзП побиједи у БЛ, молим Вас немојте онда да водите политику која ће личити на шупљи швајцарски сир, са много рупа. Не мислим конкретно само на вашу партију , већ све партије до сада и од сада па надаље, јер се показало код позициј и опозиције да катастрофално воде овај народ, а то се врло јасно види у свим годинама од престанка рата на овамо. Консолидујте се већ једном у кадровима, политичким циљевима. Сви ви из опозиционих партија сједните и понудите једни другима најквалитетније кадрове из свих области људског рада, направите концентрат здравих мозгова, нуклеус од којег треба да се крене , поставите их на позиције и пуном паром напријед.Имајте истовремено јак систем контроле оног што се и како ради. Народ ће то јако брзо препознати и подржати без икакве рекламе. Крените са реалним и могућим промјенама које ће имати позитиван квалитативни исход, корак по корак, ма колико било тешко. Све ово до сада заиста нема никаквог смисла јер постајемо бесповратно изгубљен народ по сваком питању. Имате ли о томе свијест? Додик нас је са СНСД-ом уништио и скоро да кажем докрајчио, али будимо реални , сви сте томе допринијели и ви из опозиције. И ваша је одговорност добрим дијелом што нам је овако како је. Овом народу се никад више не смије поновити Милорад Додик, ово је скоро па приватна држава. Срамим се и стидим као грађанин, кад га гледам и слушам његове простаклуке, а то траје годинама. Имамо ми младих и надарених интелигентних људи, хајде дајмо им шансу да раде , дјелују, доказују се, хајде искорачимо већ једном да нам свима у овој Републици Српској, који у њој живимо сутра буде колико толико боље. Ако нам је историјски на овом простору као народу тешко опстати, хајде да онда ми томе што мање доприносимо, хајде да већ једном неутралишемо колико толико коров међу нама у облику непотизма, корупције, криминала, самовоље владајућих, негативне селекције кадрова... Дајте да се већ једном почне поштивати мали човјек, дајте да се врате моралне вриједности, како по вертикали, тако и по хоризонтали. Јесте ли ви свјесни да је овај народ дубоко захваћен менталним аидсом? Тражим ли много ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕЛЕ

27.02.2016 21:06

ТАКО МЛАДЕНЕ,КАД ЈЕ ЧОВЈЕК ЧИСТ,НЕ ПЛАШИ СЕ КОНТРОЛЕ.БАЈА ЈЕ КРИМИНАЛАЦ,ТО ЧАК И ОН ЗНА,ЗАТО СЕ БОЈИ.ГЛЕДАМ,КАД ПРОЛАЗИМ КРОЗ ГРАД,Б.ЛУКА ЈЕ ПУНА ДУГИХ ЦИЈЕВИ,СТРАХ,БРУКА И КАТАСТРОФА ОВЕ ВЛАСТИ.ОВАКО НИЈЕ БИЛО НИ ЗА ВРИЈЕМЕ РАТА.НЕ ЧУВАЈУ ОНО НАРОД,ВЕЋ ЛОПОВЕ.ПА ДОКЛЕ.ШТА РАДИ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ.ШТО НЕ ХАПСИ.РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ПРЕЖИВАЛА И ОПСТАЛА ПОСЛЕ СРАМНОГ УКЛАЊАЊА ЊЕНОГ ТВОРЦА,РАДОВАНА КАРАЏИЋА.ЛЕГЕНДУ СРПСКОГ НАРОДА И БУДУЋЕГ СВЕЦА,ДА НЕЋЕ ОПСТАТИ И ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ЛОПОВА БАЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ