Ivanić: Pobijedićemo na izborima u Banjaluci

"Prema istraživanjima koje je radio Savez za promjene, opozicija će u Republici Srpskoj na lokalnim izborima ostvariti odlične rezultate", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u emisiji Puls BN televizije.

Bosna i Hercegovina 25.02.2016 | 21:35
Ivanić: Pobijedićemo na izborima u Banjaluci

“Ako ne bude ponovo gluposti kojih je bilo na posljednjim lokalnim izborima, opozicija će dobiti Banjaluku. Gradonačelnik Banjaluke biće iz opozicije”, uvjeren je Ivanić.

Ivanić kaže da opozicija u Republici Srpskoj želi demokratske promjene, demantujući navodne tajne sastanke i planove za rušenje režima u Srpskoj, kao što je to navodno činjeno na Jahorini.

"Svuda u svijetu opozicija kritikuje vlast”, rekao je Ivanić.

“Ako ima taj plan i ako je to bilo na Jahorini i ako ima ta bezbijednosna struktura u Srpskoj, ja ih pozivam neka prikažu ko su učesnici, šta su dogovarali... Nema toga. Opozicija je tu da kritikuje vlast. Ako vlast očekuje da je hvalimo, to nije normalno", ocjenjuje Ivanić.

Demantovao je i tvrdnje da su posljednja hapšenja u BiH odmazda Saveza za promjene prema vlasti u Srpskoj.

“Ja sam imao problem prije nekoliko godina sa Sudom BiH. Tada nisam rekao da je to udar na Republiku Srpsku. Duge cijevi su ulazile u moju partiju. Stranci, uz podršku SNSD-a. Ključni čovjek tada je bio savjetnik, tada, premijera Dodika – Grem Dej. Niko to nije rekao. Ja sam tada to sam nosio na svojim leđima. Ja sam bio čist. Onaj ko je čist on će svoj teret sam nositi", tvrdi Ivanić.

Ne postoji nijedna odluka koju je Savjet ministara donio na štetu Republike Srpske - kategoričan je Ivanić.

“Za mene ne mogu naći ni jednu odluku Predsjedništva BiH koja je na štetu Srpske, ne postoji. Postoje dva prigovora iz Banjaluke", rekao je Ivanić.

"Jedan da postoji tijelo u kome nema predstavnika Republike Srpke. Jeste postoji. To je tijelo za sprovođenje SSP, a ono je ustanovljeno je onoga dana kada je Nikola Špirić potpisao taj sporazum. Nije ga uspostavila ova vlast”, podsjeća Ivanić.

Ivanić kaže da to tada nije smetalo SNSD-u, jer su tada bili u Savjetu ministara i htjeli su, kako kaže, da budu važni.

"Politika nije pitanje života i smrti. Ima života i bez politike. Vlastima u Banjaluci jako teško pada to što nisu u vlasti na nivou BiH. Zato oni i koriste termin “izdajnici”, tvrdi on.

“Drugi prigovor vezan je za to da je u tijelima predviđeno da se glasa konsenzusom svih prisutnih. Dakle bez glasa Republike Srpske nema odluke. Ali oni kažu, to može da znači da kad mi ne dođemo može mimo naše volje. Evo ja kažem samo se doda; Što podrazumijeva obavezno glasove entiteta”, poručio je Ivanić.

Odgovarajući na optužbe vlasti da opozicija sabotira sve njihove aspiracije, Ivanić je rekao:

"Ja ne znam ni za jedan poziv iz Vlade Srpske, a da se ministri iz Saveza za promjene nisu odazvali. Tako da priča kako mi nećemo da sarađujemo ne stoji. Ja ću se svaki put odazvati, ali da trčim, klečim i molim, ne pada mi na pamet", kaže Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

"Nikada nisam svoje političke protivnike vrijeđao. To nije moj stil", rekao je Ivanić u emisiji Puls BN TV.

(BN TV)

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Maša

25.02.2016 20:17

Jedini pravi put kojim treba ići!!

ODGOVORITE
Name

dnk

25.02.2016 22:16

Naravno da će opozicija pobijediti u BL.Snsd i koalicija su spiskali sve pare i nemaju više s čim kupovati glasove!

Name

Prosla baba sa kolacima

25.02.2016 23:12

Mahanje od Stevandica

Name

Goran

25.02.2016 23:46

E bas me nasmija .. Ti sad profesore kao da niko u BL ne zna ko je Borenovic pa ce svi poletit glasat. Da imate nekog drugog kandidata mozda bi I bila neka sansa ovako ... mrka kapa moj ti profesore.

Name

realno stanje

26.02.2016 05:56

A zasto bi se glasalo za Ivanic-a? Koji je njegov ekonomski program i sta imaju gradjani od toga? Od takvih kao sto je on ne dolaze rezultati, a oni su jedino bitni!!!

Name

Većina

26.02.2016 06:07

Pobijedićete ako prije toga uhapsite glavonju. U suprotnom i ne treba glasati za vas. Svako jutro prije nego počnem šta da radim uđem na ovaj portal i nadam se naslovu UHAPŠEN GLAVONJA.

Name

С4

25.02.2016 20:18

Миле Радишић се не налази у КПЗ Туњице. Његов улазак на капију затвора је приказан само да се умири руља. Добра режија у договору свих са свима. Након 30 мјесеци ће се појавити нови снимак како Миле излази из затвора. Информација је 100% тачна! Новинари, на посао, али не чекајте да га за ту прилику опет позову да га сликате у затвору!

ODGOVORITE
Name

Pero

25.02.2016 21:18

Pa poznato je da kod nas ako imas pare moze da se plati upravniku i on vodi covjeka da je na izdrzavanju kazne a covjek zivi normalno na slobodi ....a i oni koji nemaju para pa moraju da leze u zatvoru su samo radnim danima jer ako se dobro vladaju dobiju pravo da vikendom idu kuci .takav je sistem kod nas

Name

С4

25.02.2016 22:05

То зависи од категорије дјела за које је неко осуђен на затворску казну, тј., важи за дјела почињена из нехата. Давних година је један мој рођак камионом убио дијете. То је за њега била најстрашнија казна, јер је одузео живот невиној души. Добио је тада минималну казну од 2 године. Већину времена је био "слободњак". Био је професионални возач, а до несреће је дошло због отказивања управљачког склопа. Све је било у трену, није могао да реагује. Након свега, никада више није сјео за волан, јер га је све то уништило психички. Такви случајеви се не могу поредити са бандом овог калибра, која је увезана у хоботницу и која је у стању да уништи било кога ко му стане на пут, а Радишић је један од таквих!

Name

Marko

25.02.2016 23:22

Oooo vidi kako ovi ljudi kometarisu svasta! Sad sam se uvjerio da svi koji pisu lazu!!!Licno sam isao drugu u posjetu i vidio Milu Radisica tamo. Kako narod laze.

Name

С4

26.02.2016 01:20

Јес', Марко, пустили те да њуцаш којекуде по свим ћелијама, па тако ти дошао и до "посебне" ћелије у којој је Радишић?! Ако је лаж, и прилика је. Кад се долази у посјету некоме своме, јасна је процедура и нема ту зјакања около! Да си икада био у таквим ситуацијама, знао би о чему ти причам. Зато ти само могу рећи да лажеш, из само теби знаних разлога, а да је истина другачија. Уосталом, нека новинари потегну то питање, само морају бити бржи од хеликоптерског сервиса РС, који је задужен за ванредне посјете у случају Радишић, како би га брзо телепортовао на задано мјесто, док се камере нису укључиле. Зато, драги новинари, док вас буду на улазу исцрпљивали чекањем процедуре уласка, пажљиво пратите летеће објекте који се буду спуштали у круг затвора или црне лимузине црних стакала које буду улазиле на главну капију. Паметноме довољно.

Name

паја

25.02.2016 20:30

@с4 Какве везе ваш коментар има са Младеном Иванићем?

ODGOVORITE
Name

С4

25.02.2016 20:47

Прилика је да се каже. А, у вријеме док је Младен предсједавао, питање Радишића је било најужареније. Касније је тај посао одрађен "соломонским рјешењем". Овог момента, када би се ушло у затвор Туњице, нема ни трага од Радишића! Животом својим гарантујем! Зато и кажем, новинари једино могу покушати нешто учинити, али одмах!

Name

Pero

25.02.2016 21:14

Moraju izgubiti u Banjaluci kad su sve pare pokrali.Banjaluka koja ima budzet 140 miliona km a nista se ne ulaze u sam grad ,ulice su propale trotoari isto tako,niti sta obnavljaju a kamo da grade nove ulice ,bulevare itd malo su usminkali oko centra ali ako se ode 1 km dalje gore je nego u Kablu supe,sive fasade,nema vode,nema kanalizacije,propale ulice jad i cemer a 140 miliona svake godine kroz trange frange ispare.....za 20 godina pa to je bilo pa skoro 2 milijarde eura mogli su cudo da naprave ali baje sve pokrale a banjaluka ostala kasaba aline misle oni da yive u banjaluci pokupovali su sebi nekretnine po srbiji,becu,portorozu

ODGOVORITE
Name

PDP BITI ILI NEBITI

25.02.2016 21:15

Zaista smatram da PDP nije nikad bila prava politicka stranka ali je vrijeme da SNSD ide u muzej a jedan njihov dio na Tunjice, jer dosta je bilo, SDS je razmontiran od strane Tadica i Babica i zasigurno zbog razornog dejstava ovog dvojca SDS nece niti uci u gradski parlament, NDP je jadan skup ponavljaca, luzera i drinkera od njih osim skupljanja po prigradski naseljima ispod satora nema nista logicno ostaje jedini, nazalost najozbniljniji PDP kao partija mala po clanstvu i podrsci ali koliko toliko sa tvrdim kursom prema bar malo pozitivnim vibracijama i realnosti u sagledavanju stvarne situacije u kojoj smo . Pored toga lici mi da su partija sa sumjerenom sklonoscu ka kriminalu zs razliku od SNSDaI SDSa.

ODGOVORITE
Name

yy

25.02.2016 22:30

Zar ne postoji realna opasnost da Tadić i Babić razbiju i savez?Zar se ovo stanje u sds neće odraziti na kvalitet opozicije na izborima u B.L.Jeste da pdp napreduje,ali zar to ne bi trebao biti mnogo ozbiljniji rad.

Name

U ZATVOR

25.02.2016 21:34

MA KAKVI IZGUBITI U ZATVOR TREBA TU GAMAD SA DODIKOM NA ČELU.

ODGOVORITE
Name

Pd

25.02.2016 21:35

Pobjedite i u Prijedoru skinite sa vlasti Čmarka pola

ODGOVORITE
Name

milanPD

25.02.2016 22:37

Amin! Da je i tog zlotvora ispratiti, Pavic je prijedor u srednji vijek vratio!

Name

Vera

25.02.2016 21:59

Najpametniji čovjek u regiji

ODGOVORITE
Name

Licimur

26.02.2016 05:29

A ti najgluplja!

Name

brcko

26.02.2016 05:58

Na zalost bez kompetencije u podrucju ekonomije, a to mu je fah.

Name

jelena?

25.02.2016 22:07

Bravo Mladjo,pokaži Dodiku kako se vodi i voli država

ODGOVORITE
Name

Lafo borac

26.02.2016 05:31

Pokazao je on jednom i završio na sudu i zamalo robiji!

Name

miki

25.02.2016 22:56

Poslednja istrazivanja kazu da niste ni na 33%.Provjereno.

ODGOVORITE
Name

miki ne seri

25.02.2016 23:53

Idi spavaj, nemoj da lupaš

Name

termit

26.02.2016 02:20

Ne rece ovaj da ce sigurno pobijediti nego ako-ako. Hm,pa sta ako i pobijede? Treba napuniti zatvore sa sada slobodnim kriminalcima,mnogo kriminalaca,tesko sve smjestiti tamo. Sta poslije? Kako voditi opljackanu drzavu,grad,napusteno selo? Treba voditi i politiku ali koja nece biti suplja prica,kao sto je slucaj u zadnju deceniju ali i duze. Tesko za povjerovati

ODGOVORITE
Name

zumba

26.02.2016 05:49

Opasan cetnik,Dodik mu nije do koljena.

ODGOVORITE
Name

Ma ja

26.02.2016 07:49

Kao sto ste i do sada na svim izborima pobijedili!!!

ODGOVORITE
Name

Molba svima

27.02.2016 21:04

Gospodine Ivaniću, ako SzP pobijedi u BL, molim Vas nemojte onda da vodite politiku koja će ličiti na šuplji švajcarski sir, sa mnogo rupa. Ne mislim konkretno samo na vašu partiju , već sve partije do sada i od sada pa nadalje, jer se pokazalo kod pozicij i opozicije da katastrofalno vode ovaj narod, a to se vrlo jasno vidi u svim godinama od prestanka rata na ovamo. Konsolidujte se već jednom u kadrovima, političkim ciljevima. Svi vi iz opozicionih partija sjednite i ponudite jedni drugima najkvalitetnije kadrove iz svih oblasti ljudskog rada, napravite koncentrat zdravih mozgova, nukleus od kojeg treba da se krene , postavite ih na pozicije i punom parom naprijed.Imajte istovremeno jak sistem kontrole onog što se i kako radi. Narod će to jako brzo prepoznati i podržati bez ikakve reklame. Krenite sa realnim i mogućim promjenama koje će imati pozitivan kvalitativni ishod, korak po korak, ma koliko bilo teško. Sve ovo do sada zaista nema nikakvog smisla jer postajemo bespovratno izgubljen narod po svakom pitanju. Imate li o tome svijest? Dodik nas je sa SNSD-om uništio i skoro da kažem dokrajčio, ali budimo realni , svi ste tome doprinijeli i vi iz opozicije. I vaša je odgovornost dobrim dijelom što nam je ovako kako je. Ovom narodu se nikad više ne smije ponoviti Milorad Dodik, ovo je skoro pa privatna država. Sramim se i stidim kao građanin, kad ga gledam i slušam njegove prostakluke, a to traje godinama. Imamo mi mladih i nadarenih inteligentnih ljudi, hajde dajmo im šansu da rade , djeluju, dokazuju se, hajde iskoračimo već jednom da nam svima u ovoj Republici Srpskoj, koji u njoj živimo sutra bude koliko toliko bolje. Ako nam je istorijski na ovom prostoru kao narodu teško opstati, hajde da onda mi tome što manje doprinosimo, hajde da već jednom neutrališemo koliko toliko korov među nama u obliku nepotizma, korupcije, kriminala, samovolje vladajućih, negativne selekcije kadrova... Dajte da se već jednom počne poštivati mali čovjek, dajte da se vrate moralne vrijednosti, kako po vertikali, tako i po horizontali. Jeste li vi svjesni da je ovaj narod duboko zahvaćen mentalnim aidsom? Tražim li mnogo ?

ODGOVORITE
Name

PELE

27.02.2016 21:06

TAKO MLADENE,KAD JE ČOVJEK ČIST,NE PLAŠI SE KONTROLE.BAJA JE KRIMINALAC,TO ČAK I ON ZNA,ZATO SE BOJI.GLEDAM,KAD PROLAZIM KROZ GRAD,B.LUKA JE PUNA DUGIH CIJEVI,STRAH,BRUKA I KATASTROFA OVE VLASTI.OVAKO NIJE BILO NI ZA VRIJEME RATA.NE ČUVAJU ONO NAROD,VEĆ LOPOVE.PA DOKLE.ŠTA RADI SAVEZ ZA PROMJENE.ŠTO NE HAPSI.REPUBLIKA SRPSKA JE PREŽIVALA I OPSTALA POSLE SRAMNOG UKLANJANJA NJENOG TVORCA,RADOVANA KARADŽIĆA.LEGENDU SRPSKOG NARODA I BUDUĆEG SVECA,DA NEĆE OPSTATI I POSLE HAPŠENJA LOPOVA BAJE.

ODGOVORITE