У суботу пада рекорд дербија стар 32 године!

Саша Илић помера Вукотића са трона и заувек остаје у историји! Капитен Партизана одиграће 26. првенствени меч против Црвене звезде и по томе постати недодирљив.

Фудбал 25.02.2016 | 22:45
У суботу пада рекорд дербија стар 32 године!

Какав год да буде крај, 150. окршај вечитих ривала памтиће се, између осталог, по ономе што ће се десити на почетку. У првом минуту суботњег дуела Саша Илић ће прећи праг историје и постати фудбалера са највише одиграних дербија.

Капитен Партизана тренутно их има 25 и уколико на терену проведе макар секунд обориће 32 године стар рекорд још једног бившег аса црно-белих, Момчила Вукотића, са којим је тренутно изједначен на врху вечне листе фудбалера са највише утакмица против највећег ривала у ногама.

Вукотић је последњи дерби оиграо 6. маја 1984. године на Маракани (0:0), а од тад му нико из два табора није пришао ни близу. Док се није појавио Саша Илић. У два мандата, баш као попларни Моца, 39-годишњи везиста је скупио таман толико дуела да му овај последњи - јер на лето одлази у играчку пензију - буде довољан да постане апослутни рекордер.

„Не оптерећујем се бројкама. Да ми то нисте рекли не бих ни знао. Не могу да кажем да ми није драго, јер јесте, поготово кад направиш нешто у клубу који волиш“, рекао је Саша Илић поводом извесног рекорда, који може да поквари само тренер Иван Томић уколико га склони из тима, иако су шансе за тако нешто минималне, чак и погубне за Парни ваљак.

Саша Илић ће у суботу од 17 часова имати прилику да поправи негативан резултатски учинак у дуелима са Црвеном звездом. У досадашњих 25 првенствених мечева са Партизаном победио је осам, а изгубио 12 пута, уз напомену да је пет утакмица завршило нерешеним резултатом.

Био је стрелац у четири дербија (112, 113, 116. и 119). Све у првом мандату. Можда на концу другог и крају каријере прелазак у легендарни статус украси поготком.

Коментари / 0

Оставите коментар