U subotu pada rekord derbija star 32 godine!

Saša Ilić pomera Vukotića sa trona i zauvek ostaje u istoriji! Kapiten Partizana odigraće 26. prvenstveni meč protiv Crvene zvezde i po tome postati nedodirljiv.

Fudbal 25.02.2016 | 22:45
U subotu pada rekord derbija star 32 godine!

Kakav god da bude kraj, 150. okršaj večitih rivala pamtiće se, između ostalog, po onome što će se desiti na početku. U prvom minutu subotnjeg duela Saša Ilić će preći prag istorije i postati fudbalera sa najviše odigranih derbija.

Kapiten Partizana trenutno ih ima 25 i ukoliko na terenu provede makar sekund oboriće 32 godine star rekord još jednog bivšeg asa crno-belih, Momčila Vukotića, sa kojim je trenutno izjednačen na vrhu večne liste fudbalera sa najviše utakmica protiv najvećeg rivala u nogama.

Vukotić je poslednji derbi oigrao 6. maja 1984. godine na Marakani (0:0), a od tad mu niko iz dva tabora nije prišao ni blizu. Dok se nije pojavio Saša Ilić. U dva mandata, baš kao poplarni Moca, 39-godišnji vezista je skupio taman toliko duela da mu ovaj poslednji - jer na leto odlazi u igračku penziju - bude dovoljan da postane aposlutni rekorder.

„Ne opterećujem se brojkama. Da mi to niste rekli ne bih ni znao. Ne mogu da kažem da mi nije drago, jer jeste, pogotovo kad napraviš nešto u klubu koji voliš“, rekao je Saša Ilić povodom izvesnog rekorda, koji može da pokvari samo trener Ivan Tomić ukoliko ga skloni iz tima, iako su šanse za tako nešto minimalne, čak i pogubne za Parni valjak.

Saša Ilić će u subotu od 17 časova imati priliku da popravi negativan rezultatski učinak u duelima sa Crvenom zvezdom. U dosadašnjih 25 prvenstvenih mečeva sa Partizanom pobedio je osam, a izgubio 12 puta, uz napomenu da je pet utakmica završilo nerešenim rezultatom.

Bio je strelac u četiri derbija (112, 113, 116. i 119). Sve u prvom mandatu. Možda na koncu drugog i kraju karijere prelazak u legendarni status ukrasi pogotkom.

Komentari / 0

Ostavite komentar