Најновији детаљи о благу које је чувао Тито

Златне полуге, накит, суђе, сатови и веома вриједни новчићи само су дио садржаја мистериозног Титовог сефа 555, чије враћање тражи породица Карађорђевић.

Регион 23.02.2016 | 22:54
Најновији детаљи о благу које је чувао Тито

„Само један од тих новчића вриједи као три стана у Београду“, тврди за „Блиц” адвокат Зоран Живановић, заступник пријестолонасљедника Александра Карађорђевића.

Сви ти предмети и даље се налазе у 11 платнених врећа у сефу Народна банке Србије, у згради на Славији. Тамо ће и остати, бар док се правоснажно не оконча оставински поступак иза Јосипа Броза Тита, али и поступак којим своје насљедство траже и потомци Карађорђевића.

Све те драгоцјености, пописане још 1982. године, двије године након Титове смрти, нађене су у просторијама које је користио доживотни предсједник СФРЈ. Први основни суд у Београду одбио је у јануару да ишта од тога врати Титовим насљедницима, нити је удовољио захтјеву Карађорђевића да се они прикључе поступку.

Заступници Брозових насљедника су се жалили, али жалба још није стигла у Апелациони суд. На питање шта ће са тим стварима бити ако другостепени суд потврди одлуку основног суда, заступница Титовог сина Мише и унуке Зорице, Виолета Кочић Митачек нема одговор.

„И ја бих вољела да знам. Да ли ће бити проглашена државном имовином, стављена у музеј… Проблем је што ни насљедници, ни ми као њихови заступници, нисмо могли да видимо шта се налази у тим џаковима, јер је депозит отворен мимо свих правила, без присуства представника суда, насљедника“, каже Виолета Кочић Митачек.

Када је ријеч о судбини драгоцјености, адвокат Зоран Живановић вјерује да ће оне на крају ипак бити враћене Карађорђевићима, јер су њима припадале. Претходно је, међутим, потребно да се Карађорђевићи међу собом договоре шта је чије, односно шта је припадало краљу Александру, а шта кнезу Павлу.

(Блиц)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Петар

23.02.2016 21:58

Правицемо те од блата,друзе ТИТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

23.02.2016 22:52

Тито вам је дао све,Yугоси су били постовани на конту њега,а ста су урадили избјеглице карадордевици???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

24.02.2016 10:11

Нека ти одговоре Дракула и Вјестица тамосње краљевске фамелије сада када буду ускоро досли на насе просторе. Мозда хоце да наплате дуг који је остао тамо од Карадјордјевица након деценија пребивања у Великој Британији. А ко зна, хоце да дају висе знацаја својим побратимима Карадјордјевицима не би ли се обновила краљевина.

Name

блука

23.02.2016 23:14

Цуј припадало Карадјордјевицима? Па зар нису авионом пуним злата побјегли у Енглеску и оставили народ да се коље с Нијемцима?! Оно злата сто је остало послије Тита (ако је то био поклон) треба исто као и Додик да својом килом...дати унуцима и праунуцима Јосипа Броза да на свадбе зову Цецу и Мирослава Илица да им пјевају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

деом..

24.02.2016 02:02

Хоцу и ја свој деоо...

Name

Друг

24.02.2016 07:43

Друже Тито могу да ти дувају!само за твог времена Срби живјеше у једној држави и једни другима могоше ићи без граница!Њима нико не ваља.Криве те јер су потрошили новац за који су продали вјековна имања поред косовских манастира и сад би,као Срби и јаре и паре!Затим те криве што они хрле Београду,а кад у њега уђу заборављају да се крава музе за виме већ је вуку за рогове и траже млијеко,правећи се Београђани,то братство јединство којим си нас учио данас европљани зову медјуљудска толеранција и долазе да нас,твоје војнике и пионире и омладинце уче томе.Према томе,враћам се на прву реченицу...могу и нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

богатсво

24.02.2016 11:26

А како су Карадјордјевици стекли то богатство?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Богатство

24.02.2016 20:10

Питас како су стекли? Па "са много проливеног зноја у земљорадњи" или би нам мозда Микиц то боље "објаснио"

Name

Мд

24.02.2016 11:53

Ја бих дао ку... и Титовим унуцима и Карађорђевићма то је од народа нису ни један ни други зарадили то злато

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

24.02.2016 14:48

Бас тако,то је народно,народу припада какви карадјордјевици и пиздеци

Name

родјо

26.02.2016 20:45

Занима ме!Има ли јос у Хрватској бравара да говоре 8 страних језика са лосим познавањем Српскохрватског????

ОДГОВОРИТЕ