ЛШ - најава: Имају ли шансе ПСВ и Динамо?

Манчестер сити и Атлетико Мадрид велики фаворити у осмини финала Лиге шампиона против представника Украјине и Холандије.

Фудбал 24.02.2016 | 12:40
ЛШ - најава: Имају ли шансе ПСВ и Динамо?

Последња два пара осмине финала Лиге шампиона чине Динамо Кијев - Манчестер сити и ПСВ - Атлетико Мадрид. Обе утакмице играју се у среду од 20.45.

Јасно је да су енглески и шпански клубови фаворити, али и аутсајдери из Украјине и Холандије виде свију прилику за изненађењем.

Тренер Динама Серхи Ребров није сигуран у каквој је форми његова екипа, али је додао да верује да ће се показати у добром светлу против Манчестер ситија у провој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

"Манчестер сити је један од најбогатијих клубова на свету, али ми се за предстојеће утакмице припремамо на уобичајен начин. Имали смо веома дугу паузу и не могу бити сигуран да смо у најбољој форми, али имамо наш стил и надам се да ћемо се показати у добром светлу", рекао је Ребров.

Кијевски клуб је први пут у осмини финала Лиге шампиона сезоне 1999/2000. када је напад тог клуба предводио управо Ребров.

Шеф стручног штаба Динама је имао речи хвале и за колегу за клупе Ситија Мануела Пелегринија.

"Увек сам имао много поштовања за Мануела Пелегринија. Он ради озбиљан посао, озбиљан је професионалац. Сигуран сам да ће наћи праве речи да мотивише своје играче", рекао је тренер Динама.

Играч ПСВ-а Јорит Хендрикс улогу фаворита је препустио је Мадриђанима.

"Атлетико је паметна екипа, борбена, игра добар фудбал. Играли су финале Лиге шампиона недавно тако да су апсолутни фаворити, али ко зна шта можемо да урадимо на свом терену... Навијачи нам дају енергију, умеју да направе пакао", рекао је Хендрикс.

Холандски шампион је први пут у нокаут фази Лиге шампиона од сезоне 2006/07. када их је у четвртфиналу елиминисао Ливерпул.

ПСВ је ове сезоне, у свом 14. наступу у групној фази тог такмичења, победио на све три утакмице на свом терену, односно славио је против Манчестер јунајтеда, ЦСКА из Москве и Волфсбурга.

Холандски и шпански клуб су се последњи пут у Лиги шампиона састали у сезони 2008/09. када су били у истој групи. Атлетико је био успешнији, славио је у Ајндховену са 3:0, а победио је и на свом терену са 2:1.

"Истина је да ПСВ има добре навијаче, али играчи на овом нивоу фудбала не мисле много о навијачима, они су у потпуности фокусирани на игру и на оно шта треба да ураде. Играмо сваку утакмицу као да је последња, било да је пријатељска, у Купу, Примери или Лиги шампиона", рекао је фудбалер Атлетика Хосе Марија Хименес.

Коментари / 0

Оставите коментар