LŠ - najava: Imaju li šanse PSV i Dinamo?

Mančester siti i Atletiko Madrid veliki favoriti u osmini finala Lige šampiona protiv predstavnika Ukrajine i Holandije.

Fudbal 24.02.2016 | 12:40
LŠ - najava: Imaju li šanse PSV i Dinamo?

Poslednja dva para osmine finala Lige šampiona čine Dinamo Kijev - Mančester siti i PSV - Atletiko Madrid. Obe utakmice igraju se u sredu od 20.45.

Jasno je da su engleski i španski klubovi favoriti, ali i autsajderi iz Ukrajine i Holandije vide sviju priliku za iznenađenjem.

Trener Dinama Serhi Rebrov nije siguran u kakvoj je formi njegova ekipa, ali je dodao da veruje da će se pokazati u dobrom svetlu protiv Mančester sitija u provoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Mančester siti je jedan od najbogatijih klubova na svetu, ali mi se za predstojeće utakmice pripremamo na uobičajen način. Imali smo veoma dugu pauzu i ne mogu biti siguran da smo u najboljoj formi, ali imamo naš stil i nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svetlu", rekao je Rebrov.

Kijevski klub je prvi put u osmini finala Lige šampiona sezone 1999/2000. kada je napad tog kluba predvodio upravo Rebrov.

Šef stručnog štaba Dinama je imao reči hvale i za kolegu za klupe Sitija Manuela Pelegrinija.

"Uvek sam imao mnogo poštovanja za Manuela Pelegrinija. On radi ozbiljan posao, ozbiljan je profesionalac. Siguran sam da će naći prave reči da motiviše svoje igrače", rekao je trener Dinama.

Igrač PSV-a Jorit Hendriks ulogu favorita je prepustio je Madriđanima.

"Atletiko je pametna ekipa, borbena, igra dobar fudbal. Igrali su finale Lige šampiona nedavno tako da su apsolutni favoriti, ali ko zna šta možemo da uradimo na svom terenu... Navijači nam daju energiju, umeju da naprave pakao", rekao je Hendriks.

Holandski šampion je prvi put u nokaut fazi Lige šampiona od sezone 2006/07. kada ih je u četvrtfinalu eliminisao Liverpul.

PSV je ove sezone, u svom 14. nastupu u grupnoj fazi tog takmičenja, pobedio na sve tri utakmice na svom terenu, odnosno slavio je protiv Mančester junajteda, CSKA iz Moskve i Volfsburga.

Holandski i španski klub su se poslednji put u Ligi šampiona sastali u sezoni 2008/09. kada su bili u istoj grupi. Atletiko je bio uspešniji, slavio je u Ajndhovenu sa 3:0, a pobedio je i na svom terenu sa 2:1.

"Istina je da PSV ima dobre navijače, ali igrači na ovom nivou fudbala ne misle mnogo o navijačima, oni su u potpunosti fokusirani na igru i na ono šta treba da urade. Igramo svaku utakmicu kao da je poslednja, bilo da je prijateljska, u Kupu, Primeri ili Ligi šampiona", rekao je fudbaler Atletika Hose Marija Himenes.

Komentari / 0

Ostavite komentar