ЕП није изгубљено за Бензему!

Селектор Француске Дидије Дешам није отписао Карима Бензему из репрезентације за Европско првенство.

Фудбал 24.02.2016 | 10:00
ЕП није изгубљено за Бензему!

Бензема је јесанас избачен из тима заједно са Матјеом Валбуеном због скандала у вези са приватним видео снимком везисте Олимпик Лиона.

Нападач Реала је недавно на суду признао да је лагао саиграча да је гледао снимак, а Дешам је рекао да би мога да се врати у тим уколико се докаже да је невин.

"Постоје закон и Савез. Он у овом тренутку није део тима, не могу да га зовем. Да би се то догодило морају да одобре суд и председник ФС. Са спортске стране желим најбољи могући тим, па самим тим и најбоље играче, али у овом случају то није моја одлука. Чекаћемо расплет ситуације", рекао је Дешам.

Бензема је постигао 27 голова на 81 наступу за Француску. Ове сезоне постигао је 23 гола на 24 меча за Реал Мадрид.

Стрелац је сваких 78 минута, што је бољи учинак од Луиса Суреса (82), Кристијана Роналда (85), Лионела Месија (96), Гарета Бејла (97), Нејмара да Силве (125).

Његови голови су Реалу донели десет бодова у Примери, више су својим клубовима директно допринели само Суарес са 13 за Барселону и Рубен Кастро са 12 за Реал Бетис.

Што се тиче Валбуене, његова форма је значајно пала када је почео скандал у вези са снимком.

"Он је жртва то је јасно. Ова епизода је утицала психолошки на њега, па и на његове игре у Лиону. Али он је и даље квалитетан играч. Свако може да уђе или испадне из тима", закључио је Дешам.

Француска ће на ЕП на свом терену играти у групи А у Паризу против Француске, Румуније, Албаније и Швајцарске.

Коментари / 0

Оставите коментар