EP nije izgubljeno za Benzemu!

Selektor Francuske Didije Dešam nije otpisao Karima Benzemu iz reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 24.02.2016 | 10:00
EP nije izgubljeno za Benzemu!

Benzema je jesanas izbačen iz tima zajedno sa Matjeom Valbuenom zbog skandala u vezi sa privatnim video snimkom veziste Olimpik Liona.

Napadač Reala je nedavno na sudu priznao da je lagao saigrača da je gledao snimak, a Dešam je rekao da bi moga da se vrati u tim ukoliko se dokaže da je nevin.

"Postoje zakon i Savez. On u ovom trenutku nije deo tima, ne mogu da ga zovem. Da bi se to dogodilo moraju da odobre sud i predsednik FS. Sa sportske strane želim najbolji mogući tim, pa samim tim i najbolje igrače, ali u ovom slučaju to nije moja odluka. Čekaćemo rasplet situacije", rekao je Dešam.

Benzema je postigao 27 golova na 81 nastupu za Francusku. Ove sezone postigao je 23 gola na 24 meča za Real Madrid.

Strelac je svakih 78 minuta, što je bolji učinak od Luisa Suresa (82), Kristijana Ronalda (85), Lionela Mesija (96), Gareta Bejla (97), Nejmara da Silve (125).

Njegovi golovi su Realu doneli deset bodova u Primeri, više su svojim klubovima direktno doprineli samo Suares sa 13 za Barselonu i Ruben Kastro sa 12 za Real Betis.

Što se tiče Valbuene, njegova forma je značajno pala kada je počeo skandal u vezi sa snimkom.

"On je žrtva to je jasno. Ova epizoda je uticala psihološki na njega, pa i na njegove igre u Lionu. Ali on je i dalje kvalitetan igrač. Svako može da uđe ili ispadne iz tima", zaključio je Dešam.

Francuska će na EP na svom terenu igrati u grupi A u Parizu protiv Francuske, Rumunije, Albanije i Švajcarske.

Komentari / 0

Ostavite komentar