Осуђени раде за опште добро, али на слободи

Представници Правосудне комисије и ЈП „Комунално Брчко“ изразили су обострано задовољство ефектима двогодишњег Уговора о извршавању рада за опште добро на слободи умјесто затворских казни осуђених лица.

Босна и Херцеговина 22.02.2016 | 17:53
Осуђени раде за опште добро, али на слободи

Уз значајне буџетске уштеде, јер дистрикт нема затворску установу, постигнута је и сврха кажњавања, наглашено је на конференцији за новинаре.

„Изузетно је значајно да међу лицима која су на овај начин одслужила своје затворске казне, није забиљежен ниједан рецидив што је доказ њихове ресоцијализације и прихватања изречене санкције. На другој страни, у „Комуналном“ имају само ријечи хвале за њихов радни ангажман који је иначе под надзором и с наше стране“, рекао је предсједник Правосудне комисије Брчко дистрикта, Сафет Пизовић.

За двије године у „Комуналном“ је на овај начин одслужило затворске казне до годину дана 16 лица. Њима је у вријеме ангажовања на пословима у „Комуналном“ обезбијеђено осигурање и накнада од седам марака дневно на име топлог оброка.

„До сада су углавном радили у нашој механичко-сервисној радионици, на одржавању и уређењу објеката и јавних површина, затим на неким грађевинским пословима. Распоређујемо их у складу са стручном спремом и израженим афинитетима, а за ове двије године нисмо имали ниједан проблем у њиховом ангажовању“, нагласио је директор ЈП „Комунално Брчко“ Адмир Нуковић.

„Комунално Брчко“ рачуна на обнову уговора и за наредне двије године, а у Правосудној комисији очекују да се јавном позиву који је о току одазову хуманитарна и еколошка удружења, те предузећа која обављају услужну дјелатност, јер им је то омогућено постојећим Законом Брчко дистрикта о извршењу кривичних санкција радом за опште добро на слободи.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаста

22.02.2016 17:07

Сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

следеца вруца

22.02.2016 17:15

Све политицаре који буду ухапсени и осудјени упутити на издрзавање казне у свињогојској фарми у Новој Тополи.

ОДГОВОРИТЕ