Абу незадовољан! Хоће у Кину, не види се више у Партизану!

Камерунски нападач разговарао са тренером Томићем и рекао му да није спреман да игра за црно-беле!

Фудбал 20.02.2016 | 13:20
Абу незадовољан! Хоће у Кину, не види се више у Партизану!

Од новог уговора Партизана и Абубакара Оумаруа неће бити ништа.

План спортског директора црно-белих, Ивице Илијева, да камерунском нападачу понуди наставак сарадње, под бољим финансијским условима, делује неизводљиво, јер фудбалер има само једну жељу – да оде у Кину.

Понуда друголигаша Шенжена, која је пре три дана стигла у Хумску 1, можда не задовољава челнике Парног ваљка (свог нападача вреднују више од 1.000.000 евра), међутим, њоме је одушевљен један од најбољих играча екипе у јесењој сезони и најбољи стрелац у мечевима Лиге Европе. Зато је одговорнима у клубу јасно ставио до знања да би било добро да га пусте да каријеру настави у Азији.

МОЗЗАРТ Спорт сазнаје да је о новим околностима Абубакар Оумару разговарао са тренером Иваном Томићем и у отвореном дијалогу му саопштио да на њега не рачуна. Ни против ОФК Беогарада у недељу, у првој утакмици пролећне сезоне, а ни шест дана касније, у 150. вечитом дербију, против Црвене звезде. Шефу струке је саопштио и да „главом није у Партизану“ и да би било контрапродуктино да га ставља у екипу.

Разлоге оваквог става Абубакар је пронашао у чињеници да је из Кине добио изузетне финансијске услове. Шенжен му нуди уговор на две године и плату од 450.000 евра по сезони. Шансу да, практично, реши егзистенцију. А то је безмало четири пута више од новца који му је гарантован на Топчидерском брду (120.000 евра по години).

Партизан, засад, одолева и суочава се са незадовољством Абуа које све више тиња и које би, ако се овако настави, могло да буде контрапродуктивно. Слични примери из прошлости показали су да је најлошији играч – незадовољан играч. Због свега наведеног чини да би за Партизан најбоље било да остане доследан ставу који је сам прокламовао и пре почетка прелазног рока, кад је Абукара Оумаруа пројектовао за продају.

Чак се и Камерунац, у разговору са људима од поверења, запитао због чега га клуб не пушта сад, а хтео је пре две седмице, као и зашто не искористи прилику да на његовом трансферу заради 1.000.000 евра, а ангажовао га је без обештећења. Посебно што се у међувремену головима одужио и навијачима и Партизану, који на минус 26 поена нема претерану потребу за играчем његових катаркеристика.

Коментари / 0

Оставите коментар