Abu nezadovoljan! Hoće u Kinu, ne vidi se više u Partizanu!

Kamerunski napadač razgovarao sa trenerom Tomićem i rekao mu da nije spreman da igra za crno-bele!

Fudbal 20.02.2016 | 13:20
Abu nezadovoljan! Hoće u Kinu, ne vidi se više u Partizanu!

Od novog ugovora Partizana i Abubakara Oumarua neće biti ništa.

Plan sportskog direktora crno-belih, Ivice Ilijeva, da kamerunskom napadaču ponudi nastavak saradnje, pod boljim finansijskim uslovima, deluje neizvodljivo, jer fudbaler ima samo jednu želju – da ode u Kinu.

Ponuda drugoligaša Šenžena, koja je pre tri dana stigla u Humsku 1, možda ne zadovoljava čelnike Parnog valjka (svog napadača vrednuju više od 1.000.000 evra), međutim, njome je oduševljen jedan od najboljih igrača ekipe u jesenjoj sezoni i najbolji strelac u mečevima Lige Evrope. Zato je odgovornima u klubu jasno stavio do znanja da bi bilo dobro da ga puste da karijeru nastavi u Aziji.

MOZZART Sport saznaje da je o novim okolnostima Abubakar Oumaru razgovarao sa trenerom Ivanom Tomićem i u otvorenom dijalogu mu saopštio da na njega ne računa. Ni protiv OFK Beogarada u nedelju, u prvoj utakmici prolećne sezone, a ni šest dana kasnije, u 150. večitom derbiju, protiv Crvene zvezde. Šefu struke je saopštio i da „glavom nije u Partizanu“ i da bi bilo kontraproduktino da ga stavlja u ekipu.

Razloge ovakvog stava Abubakar je pronašao u činjenici da je iz Kine dobio izuzetne finansijske uslove. Šenžen mu nudi ugovor na dve godine i platu od 450.000 evra po sezoni. Šansu da, praktično, reši egzistenciju. A to je bezmalo četiri puta više od novca koji mu je garantovan na Topčiderskom brdu (120.000 evra po godini).

Partizan, zasad, odoleva i suočava se sa nezadovoljstvom Abua koje sve više tinja i koje bi, ako se ovako nastavi, moglo da bude kontraproduktivno. Slični primeri iz prošlosti pokazali su da je najlošiji igrač – nezadovoljan igrač. Zbog svega navedenog čini da bi za Partizan najbolje bilo da ostane dosledan stavu koji je sam proklamovao i pre početka prelaznog roka, kad je Abukara Oumarua projektovao za prodaju.

Čak se i Kamerunac, u razgovoru sa ljudima od poverenja, zapitao zbog čega ga klub ne pušta sad, a hteo je pre dve sedmice, kao i zašto ne iskoristi priliku da na njegovom transferu zaradi 1.000.000 evra, a angažovao ga je bez obeštećenja. Posebno što se u međuvremenu golovima odužio i navijačima i Partizanu, koji na minus 26 poena nema preteranu potrebu za igračem njegovih katarkeristika.

Komentari / 0

Ostavite komentar