Видео: Ривали чували Месија и Нејмара приликом пенала!

Сада већ антологијски пенал који је Лионел Меси извео против Селте, осим као предмет одушевљења, противницима служи и као велика опомена.

Фудбал 20.02.2016 | 12:00
Видео: Ривали чували Месија и Нејмара приликом пенала!

Барселона је у недељу увече размонтирала Селту са 6:1, а посебно занимљив детаљ виђен је код четвртог гола – Меси је прво насамарио Џонија маестралним дриблингом и изборио пенал, а онда најстрожу казну извео тако што је лопту ћушнуо до Суареса који је натрчао и комплетирао хет-трик.

Касније се испоставило да је акција била за Бразилца Нејмара, али је популарни Буцко био бржи и украо му шоу.

Само три дана после велике победе над клубом из Вига, Каталонце је чекала нова утакмица у шпанском првенству – у заосталом мечу славили су на гостовању Спортингу у Хихону, где је такође виђена занимљива ситуација.

Са тог сусрета појавила су се два занимљива видео снимка који поприлично описују однос између чланова МСН нападачког трија, али и страхопоштовања које су заслужили код противника.

У 61. минуту голман Куељар неопрезно је стартовао и у свом казненом простору оборио је Нејмара, који је претходно добио одличну дубинску лопту од Пикеа и побегао ривалима. Тада је најбољи играч за 2015. годину Лионел Меси, иначе први избор за извођење најстроже казне, препустио ударац Луису Суаресу. Спекулише се да Аргентинац жели да учини све како би његов саиграч био најбољи стрелац Примере, испред звезде Реал Мадрида Кристијана Роналда.

Уругвајац је извео једанаестерац, али га је чувар мреже прочитао и спречио га да постигне тада 24. погодак у националном првеству, укупно 40. у сезони у свим такмичењима. Ипак, он је то учинио неколико минута касније када је сјајним ударцем левом ногом поставио коначних 3:1.

Међутим, много занимљивије било је понашање домаћих играча приликом извођења пенала – по двојица или тројица стајала су поред Месија и Нејмара на ивици казненог простора, у намери да их спрече уколико поново буду одиграли акцију са беле тачке. То се допало и петоструком освајачу Златне лопте који није могао да сакрије осмех.

Изабраници Луиса Енрикеа остварили су у родном граду свог тренера 19. лигашки тријумф и побегли мадридским клубовима на шест, односно седам бодова. И Меси је имао великог удела – начео је спортинг ударцем са неких 18 метара и постигао 300. гол у Примери, да би нешто касније погодио и 10.000. погодак Барселоне у званичним мечевима.

Интересантан податак је да је био стрелац и 9.000. гола – противник је пре скоро шест година била Алмерија.

Коментари / 0

Оставите коментар