Video: Rivali čuvali Mesija i Nejmara prilikom penala!

Sada već antologijski penal koji je Lionel Mesi izveo protiv Selte, osim kao predmet oduševljenja, protivnicima služi i kao velika opomena.

Fudbal 20.02.2016 | 12:00
Video: Rivali čuvali Mesija i Nejmara prilikom penala!

Barselona je u nedelju uveče razmontirala Seltu sa 6:1, a posebno zanimljiv detalj viđen je kod četvrtog gola – Mesi je prvo nasamario Džonija maestralnim driblingom i izborio penal, a onda najstrožu kaznu izveo tako što je loptu ćušnuo do Suaresa koji je natrčao i kompletirao het-trik.

Kasnije se ispostavilo da je akcija bila za Brazilca Nejmara, ali je popularni Bucko bio brži i ukrao mu šou.

Samo tri dana posle velike pobede nad klubom iz Viga, Katalonce je čekala nova utakmica u španskom prvenstvu – u zaostalom meču slavili su na gostovanju Sportingu u Hihonu, gde je takođe viđena zanimljiva situacija.

Sa tog susreta pojavila su se dva zanimljiva video snimka koji poprilično opisuju odnos između članova MSN napadačkog trija, ali i strahopoštovanja koje su zaslužili kod protivnika.

U 61. minutu golman Kueljar neoprezno je startovao i u svom kaznenom prostoru oborio je Nejmara, koji je prethodno dobio odličnu dubinsku loptu od Pikea i pobegao rivalima. Tada je najbolji igrač za 2015. godinu Lionel Mesi, inače prvi izbor za izvođenje najstrože kazne, prepustio udarac Luisu Suaresu. Spekuliše se da Argentinac želi da učini sve kako bi njegov saigrač bio najbolji strelac Primere, ispred zvezde Real Madrida Kristijana Ronalda.

Urugvajac je izveo jedanaesterac, ali ga je čuvar mreže pročitao i sprečio ga da postigne tada 24. pogodak u nacionalnom prvestvu, ukupno 40. u sezoni u svim takmičenjima. Ipak, on je to učinio nekoliko minuta kasnije kada je sjajnim udarcem levom nogom postavio konačnih 3:1.

Međutim, mnogo zanimljivije bilo je ponašanje domaćih igrača prilikom izvođenja penala – po dvojica ili trojica stajala su pored Mesija i Nejmara na ivici kaznenog prostora, u nameri da ih spreče ukoliko ponovo budu odigrali akciju sa bele tačke. To se dopalo i petostrukom osvajaču Zlatne lopte koji nije mogao da sakrije osmeh.

Izabranici Luisa Enrikea ostvarili su u rodnom gradu svog trenera 19. ligaški trijumf i pobegli madridskim klubovima na šest, odnosno sedam bodova. I Mesi je imao velikog udela – načeo je sporting udarcem sa nekih 18 metara i postigao 300. gol u Primeri, da bi nešto kasnije pogodio i 10.000. pogodak Barselone u zvaničnim mečevima.

Interesantan podatak je da je bio strelac i 9.000. gola – protivnik je pre skoro šest godina bila Almerija.

Komentari / 0

Ostavite komentar