Интервју - Ивица Илиев: У Партизану убудуће домаћински!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев о прелазном року: "Тешко је доћи до савршенства, али ово је увод за лето". Шанса клинцима: "Ово је прави тренутак да им дамо простор", додаје. Графит против управе у близини "Земунела".

Фудбал 20.02.2016 | 16:00
Интервју - Ивица Илиев: У Партизану убудуће домаћински!

Пред почетак прелазног рока, спортски директор Партизана Ивица лиев најављивао је "бомбе". Оне, међутим, нису "одјекивале" Топчидерским брдом. Заправо, одјекнула је једна - нежељена. Андрија Живковић је добио прекоманду у Телеоптик, јер није желео да потпише нови уговор или да пристане на продају како би Партизан добио неки новац за њега.

Део навијача Партизана је веома незадовољан урађеним у прелазном року. Сматра да је управа (поново) обманула присталице црно-белих, чак и да је Партизан слабији него што је био.

Илиев, међутим, на прелазни рок гледа другачијим очима.

"Изузетно сам задовољан прелазним роком и припремама. Све је протекло у најбољем реду и како смо замислили. Наравно, тешко је доћи до савршенства и можда једна, евентуално две ствари су нам недостајале да бих могао да кажем то је пун погодак, да смо такав прелазни рок замишљали", сумирао је учињено Илиев у изјави за ТВ Партизан.

Илиев каже да Партизан није имао велике опције у прелазном року, јер је већина играча још под уговорима и нема их много слободних на тржишту.

"Нападачи су скупа ствар на тржишту, да не кажем роба. У јануарском прелазном року имали смо пар могућности. Цифре су биле астрономске и нисмо довели нападача којег смо желели", рекао је Илиев.

Много навијача Партизана незадовољна је и због начина на који се развио случај Андрије Живковића. Партизан је одлучио да га прекомандује у Телеоптик. На губитку су и он и Партизан, а клуб ће, вероватно, бити на још већем, јер постоји могућност да плати "пенале" у висини од 2,5 милиона евра.

И то је битно утицало на прелазни рок у Хумској.

"Желимо да будемо домаћини у својој кући - да запослени имају плату сваког месеца. Нећемо науштрб довођења једног или два играча и давања баснословног новца, зарад задовољавања нечије сујете и ега, да запоставимо постојећи играчки кадар и запослене. Финансијски смо доживели велики ударац и чинимо све да бисмо умањили те болне последице како радна заједница то не би осетила на својој кожи. Ми ћемо морати неке непопуларне мере да спроведемо, највише што се тиче играчког кадра. Сада смо у ситуацији када, нажалост, Звезда има велику предност у првенству, али исто тако ово је најбољи могући тренутак за реконструкцију и постављање нових темеља нашег клуба", истиче Илиев.

Због свега тога, Илиев каже да је клуб на добром путу и да су поједине ствари "урађене изненађујуће добро".

"Ја сам и на почетку свог мандата рекао да је циљ и смањење буџета. Много је издатака, плате су биле велике, много је играча било на платном списку. Све смо то успели да умањимо. У наредним данима ћемо све анализирати и отворено ћемо говорити о стварима које су учињене", додаје спортски директор Партизана.

Поучени горким искуством са Живковићем, али и раније Данилом Пантићем, у управи Партизана су окренули други лист. Потписани су нови уговори са неколицином нових младих играча.

"Клуб сада озбиљније прилази тим уговорима, чак и кад је реч о стипендијским. Ми желимо да покажемо навијачима пут којим желимо да идемо. Имамо најјачу Академију фудбала у Европи, после Ајаксове, Партизан опстаје и живи само због наше деце. Убеђен сам да су Партизанова деца најквалитетнија у Србији и источној Европи... Сви уговори показују одговорност и озбиљност управе, која је дала значај свим тим дечацима, истовремено им потенцирала величину Партизана, указала им на амбиције клуба, да схвате да је Партизан изнад свих нас, и да само кроз Партизан могу да направе велике каријере", каже Илиев и наставља:

"Сви играчи једва чекају старт првенства. Ја једва чекам да видим да ли смо на правом путу, а верујем да јесмо. Понављам, овај прелазни рок је увод у летњи прелазни рок. Ми сада имамо и срећу, на неки начин, да наше младе играче, да им дамо шансу, да их пустимо да нам покажу таленат. Пред почетак једне утакмице један господин ме је упитао: 'Шта је ово? Која су ово деца?'. Хоћемо да им дамо шансу, а на лето ћемо видети да ли је потребно појачати неке позиције у тиму".


У ПАРТИЗАН СУ ОВЕ ЗИМЕ ДОШЛИ...

Голман Бојан Шаранов, дефанзивац Марко Јовановић, везиста Евертон Луиз, дефанзивац Седрик Гогуа. Са позајмице се вратио Беко Фофана, а право играња за Партизан стекао је и крилни нападач Немања Михајловић (дошао летос из Рада).

Бојан Шаранов - уговор на 2 године;
Марко Јовановић - уговор на 2,5 године;
Седрик Гогуа - уговор на 4 године;
Евертон Луиз - уговор на 2,5 године;
Немања Михајловић - уговор на 3,5 године;

Иван Бандаловски - продужио уговор за 1,5 годину
------------------------------------------------------

Уговоре са Партизаном потписали су и играчи из његове школе:

Никола Миленковић - уговор на 5 година;
Марко Јовичић - уговор на 5 година;
Јован Нишић (бивши стипендиста) - уговор на 3 године;
Вељко Бирманчевић (бивши стипендиста) - уговор на 3 године;
Мирослав Богосавац - уговор на 3 године;
Душан Влаховић - уговор на 3 године;

***Андрија Живковић је због одлуке да не потпише нови уговор пребачен у Телеоптик.

ИЗ ПАРТИЗАНА СУ ОВЕ ЗИМЕ ОТИШЛИ...

Петар Грбић (Ахисар, Турска), Фабрисио Дорнелас (Муантонг јунајтед, Тајланд), Иван Шапоњић (бенфика), Предраг Лука (Младост Лучани), Никола Трујић (Војводина), Никола Нинковић (Ђенова - позајмица) и Стефан Бабовић (?), Филип Кнежевић (Чукарички), Стефан Ашковски (Кајзери), Немања Петровић (Макаби Нетања - позајмица), Елиомар Силва (Јавор), Ненад Маринковић се вратио из Вождовца, јавио се на припреме Партизана, али се онда поново упутио у "змајево гнездо".

Коментари / 0

Оставите коментар