Intervju - Ivica Iliev: U Partizanu ubuduće domaćinski!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev o prelaznom roku: "Teško je doći do savršenstva, ali ovo je uvod za leto". Šansa klincima: "Ovo je pravi trenutak da im damo prostor", dodaje. Grafit protiv uprave u blizini "Zemunela".

Fudbal 20.02.2016 | 16:00
Intervju - Ivica Iliev: U Partizanu ubuduće domaćinski!

Pred početak prelaznog roka, sportski direktor Partizana Ivica liev najavljivao je "bombe". One, međutim, nisu "odjekivale" Topčiderskim brdom. Zapravo, odjeknula je jedna - neželjena. Andrija Živković je dobio prekomandu u Teleoptik, jer nije želeo da potpiše novi ugovor ili da pristane na prodaju kako bi Partizan dobio neki novac za njega.

Deo navijača Partizana je veoma nezadovoljan urađenim u prelaznom roku. Smatra da je uprava (ponovo) obmanula pristalice crno-belih, čak i da je Partizan slabiji nego što je bio.

Iliev, međutim, na prelazni rok gleda drugačijim očima.

"Izuzetno sam zadovoljan prelaznim rokom i pripremama. Sve je proteklo u najboljem redu i kako smo zamislili. Naravno, teško je doći do savršenstva i možda jedna, eventualno dve stvari su nam nedostajale da bih mogao da kažem to je pun pogodak, da smo takav prelazni rok zamišljali", sumirao je učinjeno Iliev u izjavi za TV Partizan.

Iliev kaže da Partizan nije imao velike opcije u prelaznom roku, jer je većina igrača još pod ugovorima i nema ih mnogo slobodnih na tržištu.

"Napadači su skupa stvar na tržištu, da ne kažem roba. U januarskom prelaznom roku imali smo par mogućnosti. Cifre su bile astronomske i nismo doveli napadača kojeg smo želeli", rekao je Iliev.

Mnogo navijača Partizana nezadovoljna je i zbog načina na koji se razvio slučaj Andrije Živkovića. Partizan je odlučio da ga prekomanduje u Teleoptik. Na gubitku su i on i Partizan, a klub će, verovatno, biti na još većem, jer postoji mogućnost da plati "penale" u visini od 2,5 miliona evra.

I to je bitno uticalo na prelazni rok u Humskoj.

"Želimo da budemo domaćini u svojoj kući - da zaposleni imaju platu svakog meseca. Nećemo nauštrb dovođenja jednog ili dva igrača i davanja basnoslovnog novca, zarad zadovoljavanja nečije sujete i ega, da zapostavimo postojeći igrački kadar i zaposlene. Finansijski smo doživeli veliki udarac i činimo sve da bismo umanjili te bolne posledice kako radna zajednica to ne bi osetila na svojoj koži. Mi ćemo morati neke nepopularne mere da sprovedemo, najviše što se tiče igračkog kadra. Sada smo u situaciji kada, nažalost, Zvezda ima veliku prednost u prvenstvu, ali isto tako ovo je najbolji mogući trenutak za rekonstrukciju i postavljanje novih temelja našeg kluba", ističe Iliev.

Zbog svega toga, Iliev kaže da je klub na dobrom putu i da su pojedine stvari "urađene iznenađujuće dobro".

"Ja sam i na početku svog mandata rekao da je cilj i smanjenje budžeta. Mnogo je izdataka, plate su bile velike, mnogo je igrača bilo na platnom spisku. Sve smo to uspeli da umanjimo. U narednim danima ćemo sve analizirati i otvoreno ćemo govoriti o stvarima koje su učinjene", dodaje sportski direktor Partizana.

Poučeni gorkim iskustvom sa Živkovićem, ali i ranije Danilom Pantićem, u upravi Partizana su okrenuli drugi list. Potpisani su novi ugovori sa nekolicinom novih mladih igrača.

"Klub sada ozbiljnije prilazi tim ugovorima, čak i kad je reč o stipendijskim. Mi želimo da pokažemo navijačima put kojim želimo da idemo. Imamo najjaču Akademiju fudbala u Evropi, posle Ajaksove, Partizan opstaje i živi samo zbog naše dece. Ubeđen sam da su Partizanova deca najkvalitetnija u Srbiji i istočnoj Evropi... Svi ugovori pokazuju odgovornost i ozbiljnost uprave, koja je dala značaj svim tim dečacima, istovremeno im potencirala veličinu Partizana, ukazala im na ambicije kluba, da shvate da je Partizan iznad svih nas, i da samo kroz Partizan mogu da naprave velike karijere", kaže Iliev i nastavlja:

"Svi igrači jedva čekaju start prvenstva. Ja jedva čekam da vidim da li smo na pravom putu, a verujem da jesmo. Ponavljam, ovaj prelazni rok je uvod u letnji prelazni rok. Mi sada imamo i sreću, na neki način, da naše mlade igrače, da im damo šansu, da ih pustimo da nam pokažu talenat. Pred početak jedne utakmice jedan gospodin me je upitao: 'Šta je ovo? Koja su ovo deca?'. Hoćemo da im damo šansu, a na leto ćemo videti da li je potrebno pojačati neke pozicije u timu".


U PARTIZAN SU OVE ZIME DOŠLI...

Golman Bojan Šaranov, defanzivac Marko Jovanović, vezista Everton Luiz, defanzivac Sedrik Gogua. Sa pozajmice se vratio Beko Fofana, a pravo igranja za Partizan stekao je i krilni napadač Nemanja Mihajlović (došao letos iz Rada).

Bojan Šaranov - ugovor na 2 godine;
Marko Jovanović - ugovor na 2,5 godine;
Sedrik Gogua - ugovor na 4 godine;
Everton Luiz - ugovor na 2,5 godine;
Nemanja Mihajlović - ugovor na 3,5 godine;

Ivan Bandalovski - produžio ugovor za 1,5 godinu
------------------------------------------------------

Ugovore sa Partizanom potpisali su i igrači iz njegove škole:

Nikola Milenković - ugovor na 5 godina;
Marko Jovičić - ugovor na 5 godina;
Jovan Nišić (bivši stipendista) - ugovor na 3 godine;
Veljko Birmančević (bivši stipendista) - ugovor na 3 godine;
Miroslav Bogosavac - ugovor na 3 godine;
Dušan Vlahović - ugovor na 3 godine;

***Andrija Živković je zbog odluke da ne potpiše novi ugovor prebačen u Teleoptik.

IZ PARTIZANA SU OVE ZIME OTIŠLI...

Petar Grbić (Ahisar, Turska), Fabrisio Dornelas (Muantong junajted, Tajland), Ivan Šaponjić (benfika), Predrag Luka (Mladost Lučani), Nikola Trujić (Vojvodina), Nikola Ninković (Đenova - pozajmica) i Stefan Babović (?), Filip Knežević (Čukarički), Stefan Aškovski (Kajzeri), Nemanja Petrović (Makabi Netanja - pozajmica), Eliomar Silva (Javor), Nenad Marinković se vratio iz Voždovca, javio se na pripreme Partizana, ali se onda ponovo uputio u "zmajevo gnezdo".

Komentari / 0

Ostavite komentar