И бивше ''чудо од дјетета'' оде у Кину за велику лову!

Попут многих доказаних фудбалских имена и Обафеми Мартинс одлучио је да се опроба у шампионату најмногољудније земље света.

Фудбал 20.02.2016 | 15:20
И бивше ''чудо од дјетета'' оде у Кину за велику лову!

Дан након што је Езекијел Лавези за "брдо пара" прешао у кинески Хебеи, а после приче да је и Вејн Руни на добром путу да му се придужи у тој земљи, и некада најталентованији афрички играч Обафеми Мартинс потписао је уговор са кинеским суперлигашем, екипом Шангај Шенхуа.

Интересантно је да је после бројних звезда које су стигле из Европе, Нигеријац одлучио да прихвати нови изазов после наступа у МЛС лиги.

До пре неколико година америчка професионална фудбалска лига (МЛС) била је "мека" за доказане играче и прилика да зараде добар новац пре фудбалске пензије, али је Мартинс трансфером у Шангај Шенхуа потврдио да је то сада постала Кина.

Кинески клубови не жале пара да доведу "фаце" и фудбал у тој земљи издигну на виши ниво.

Мартинс је последње две и по године провео у Сијетлу, али је одлучио да прихвати богату понуду Кинеза. Иако се не наводи сума за коју је Нигеријац прешао, многи спекулишу да је у питању понуда коју није могао да одбије.

Он је објаснио да жали што напушта Сијетл у којем је провео дивно време, али да је после много размишљања одлучио да прихвати нови изазов у каријери.

"За мене је Шангај нови изазов. После дугог размишљања донео сам одлуку да прихватим понуду Шангаја", написао је Мартинс на свом Инстаграму и додао да је свака нова средина за њега добра прилика да се осим упознавања са обичајама и културом докаже и на фудбалском пољу.

Тридесетједногодишњи нападач био је јако ефикасан у МЛС лиги јер је постигао 40 голова на 72 утакмице, а 2014. године био је проглашен за другог најбољег играча у САД.

Некада најталентованији афрички играч током каријере играо је за Ређану, Њукасл, Волфсбург, Рубин, Бирмингем и Леванте.

Саиграчи у Шангају биће му још један некадашњи фудбалер Интера Фреди Гуарин и Челсија Демба Ба.

Коментари / 0

Оставите коментар