I bivše ''čudo od djeteta'' ode u Kinu za veliku lovu!

Poput mnogih dokazanih fudbalskih imena i Obafemi Martins odlučio je da se oproba u šampionatu najmnogoljudnije zemlje sveta.

Fudbal 20.02.2016 | 15:20
I bivše ''čudo od djeteta'' ode u Kinu za veliku lovu!

Dan nakon što je Ezekijel Lavezi za "brdo para" prešao u kineski Hebei, a posle priče da je i Vejn Runi na dobrom putu da mu se priduži u toj zemlji, i nekada najtalentovaniji afrički igrač Obafemi Martins potpisao je ugovor sa kineskim superligašem, ekipom Šangaj Šenhua.

Interesantno je da je posle brojnih zvezda koje su stigle iz Evrope, Nigerijac odlučio da prihvati novi izazov posle nastupa u MLS ligi.

Do pre nekoliko godina američka profesionalna fudbalska liga (MLS) bila je "meka" za dokazane igrače i prilika da zarade dobar novac pre fudbalske penzije, ali je Martins transferom u Šangaj Šenhua potvrdio da je to sada postala Kina.

Kineski klubovi ne žale para da dovedu "face" i fudbal u toj zemlji izdignu na viši nivo.

Martins je poslednje dve i po godine proveo u Sijetlu, ali je odlučio da prihvati bogatu ponudu Kineza. Iako se ne navodi suma za koju je Nigerijac prešao, mnogi spekulišu da je u pitanju ponuda koju nije mogao da odbije.

On je objasnio da žali što napušta Sijetl u kojem je proveo divno vreme, ali da je posle mnogo razmišljanja odlučio da prihvati novi izazov u karijeri.

"Za mene je Šangaj novi izazov. Posle dugog razmišljanja doneo sam odluku da prihvatim ponudu Šangaja", napisao je Martins na svom Instagramu i dodao da je svaka nova sredina za njega dobra prilika da se osim upoznavanja sa običajama i kulturom dokaže i na fudbalskom polju.

Tridesetjednogodišnji napadač bio je jako efikasan u MLS ligi jer je postigao 40 golova na 72 utakmice, a 2014. godine bio je proglašen za drugog najboljeg igrača u SAD.

Nekada najtalentovaniji afrički igrač tokom karijere igrao je za Ređanu, Njukasl, Volfsburg, Rubin, Birmingem i Levante.

Saigrači u Šangaju biće mu još jedan nekadašnji fudbaler Intera Fredi Guarin i Čelsija Demba Ba.

Komentari / 0

Ostavite komentar