Видео: Ол-стар се опростио од ''Црне мамбе''!

Жива легенда НБА лиге Коби Брајант одиграо је у Торонту своју последњу Ол-стар утакмицу.

Кошарка 15.02.2016 | 22:20
Видео: Ол-стар се опростио од ''Црне мамбе''!

Брајанту је у канадском граду приређен свечани опроштај и цео спектакл био је посвећен једном од најбољих играча свих времена.

После говора пред пуним ’Ер Канада центром’, Коби је одиграо нешто више од 26 минута, постигао 10 поена, имао 6 скокова и 7 асистенција.

"Било је забавно. Имао сам задовољство да играм с тим момцима, смејем се и шалим са њима на клупи", рекао је Брајант који има 290 поена на мечевима свих звезда, један мање од Леброна који се зауставио на 13. Ипак, ’Црна мамба’ стигла је до 38 украдених лопти чиме је претекла ’Летеће височанство’ Мајкла Џордана.

Играч Лос Анђелес Лејкерса је учествовао на Ол-стар викендима од 1997. године, а на утакмици је дебитовао 1998. Тај дуел обележио је Мајкл Џордан, последњим мечом у дресу Чикага. Играчи обе екипе су се поздравили са Брајантом, који је напустио игру минут и шест секунди пре краја утакмице.

"Сви смо ми у једном тренутку нашег живота пожелели да будемо као Коби. Гледали смо га током одрастања и желели смо да му искажемо поштовање", казао је Двејн Вејд, док је тренер западне конференције Грег Попович рекао да је Брајант "дуже време икона НБА лиге".

Играчи Запада савладали су Исток резултатом 196:173 у првој Ол-стар утакмици ван граница САД, у којој је уједно и оборен рекорд по броју поена.

Претходног дана на НБА Ол Стару, титулу у најбољем шутирању тројки освојио је Клеј Томпсон, у закуцавањима титулу је одбранио Зек Лавин, док је у вештинама победио Карл-Ентони Таунс.

Коментари / 0

Оставите коментар