Video: Ol-star se oprostio od ''Crne mambe''!

Živa legenda NBA lige Kobi Brajant odigrao je u Torontu svoju poslednju Ol-star utakmicu.

Košarka 15.02.2016 | 22:20
Video: Ol-star se oprostio od ''Crne mambe''!

Brajantu je u kanadskom gradu priređen svečani oproštaj i ceo spektakl bio je posvećen jednom od najboljih igrača svih vremena.

Posle govora pred punim ’Er Kanada centrom’, Kobi je odigrao nešto više od 26 minuta, postigao 10 poena, imao 6 skokova i 7 asistencija.

"Bilo je zabavno. Imao sam zadovoljstvo da igram s tim momcima, smejem se i šalim sa njima na klupi", rekao je Brajant koji ima 290 poena na mečevima svih zvezda, jedan manje od Lebrona koji se zaustavio na 13. Ipak, ’Crna mamba’ stigla je do 38 ukradenih lopti čime je pretekla ’Leteće visočanstvo’ Majkla Džordana.

Igrač Los Anđeles Lejkersa je učestvovao na Ol-star vikendima od 1997. godine, a na utakmici je debitovao 1998. Taj duel obeležio je Majkl Džordan, poslednjim mečom u dresu Čikaga. Igrači obe ekipe su se pozdravili sa Brajantom, koji je napustio igru minut i šest sekundi pre kraja utakmice.

"Svi smo mi u jednom trenutku našeg života poželeli da budemo kao Kobi. Gledali smo ga tokom odrastanja i želeli smo da mu iskažemo poštovanje", kazao je Dvejn Vejd, dok je trener zapadne konferencije Greg Popovič rekao da je Brajant "duže vreme ikona NBA lige".

Igrači Zapada savladali su Istok rezultatom 196:173 u prvoj Ol-star utakmici van granica SAD, u kojoj je ujedno i oboren rekord po broju poena.

Prethodnog dana na NBA Ol Staru, titulu u najboljem šutiranju trojki osvojio je Klej Tompson, u zakucavanjima titulu je odbranio Zek Lavin, dok je u veštinama pobedio Karl-Entoni Tauns.

Komentari / 0

Ostavite komentar