Навијачи Ливерпула, одбројавајте: 1235, 1234...!

Много нападача је "проциркулисало" кроз Ливерпул, али је Луис Суарез оставио утисак "њиховог човека". Зато га толико и воле навијачи "редса" и сањају његов повратак једног дана.

Фудбал 14.02.2016 | 22:00
Навијачи Ливерпула, одбројавајте: 1235, 1234...!

Навијачима Ливерпула је остало још само да га држе за реч.

Луис Суарез је током ове недеље обавио "информативни разговор" са некадашњим саиграчем Џејмијем Карагером за "Дејли Мејл" и том приликом говорио о својој каријери, како му је у Барселони, по чему ће га људи памтити, али и о томе када ће се вратити у Ливерпул.

"Хоћеш ли бити моје прво појачање када постанем менаџер Ливерпула?", упитао је Џејми Карагер свог некадашњег саиграча.

"Чекај, када ћеш постати менаџер Ливерпула?", узвратио је контра-питањем Уругвајац.

"Зависи. Када ћеш бити спреман да се вратиш у клуб?", наставили су ово "пребацивање" одговорности Карагер и Суарез.

"Хоћемо се наћи на три године?", уз осмех је упитао Суарез, што је наравно са одобравањем поздравио Џејми Карагер.

За три године ће Луис Суарез имати 32 године, али ће вероватно и у тим годинама бити један од најбољих фудбалера на свету, па би за клуб могао да потпише 1. јула 2019. године. Наравно, све је ово рекао у шали, али оваква обећања се не дају узалуд.

Могао је без проблема да попут наших фудбалера каже нешто неодређено...

Тачно 1234 дана су остала до 1. јула 2019. године, па ће навијачи "редса" почети лагано да пишу цртице на зиду, и шкрабају их на сваких пет, све до тог дана када Луис Суарез, надају се они, поново обуче црвени дрес. Једини је проблем што, по овој причи, онда неће бити Јиргена Клопа.

Луис Суарез је ове сезоне у дресу Барселоне постигао више голова него читав тим Ливерпула, што је још један доказ о колико добром нападачу се ради. Ипак, и он је сањао да једног дана буде као један од људи из овог посла...

"Батистута! Он је био спектакуларна "деветка" - сјајно је проналазио простор, био је одличан у скоку, шутирао је и ван казненог ударца. Он је за мене увек био тип играча каквом сам тежио да будем. И слободне ударце је сјајно изводио, што ја немам прилике да радим", насмејао се Суарез.

По чему ће те људи памтити у фудбалу?

"Знам да ће ме памтити и по лошим стварима које сам урадио, али ја то не могу да променим, желим да ме запамте по добрим стварима, по мојим успесима у фудбалу. Освајање Лиге шампиона, пет од првих шест трофеја у Барселони... У Ливерпулу је било теже, нисам имао са ким да делим одговорност".

Која је разлика између играња у Шпанији и Енглеској?

"У атмосфери на утакмицама. Али такође у Премијер лиги заиста не знаш шта може да се деси на утакмици. Мала је разлика у квалитету тимова, овде су три-четири тима јака, а остали су врло мали тимови. Не желим да их ниподоштавам, али на неким конференцијама новинари питају играче 'Шта мислите, колико голова ћете примити од Барселоне?'", казао је Суарез.

Поручио је такође да размишља о повратку у Премијер лигу, али да ако то уради, то ће бити само у дресу Ливерпула, не занима га новац који би неки други тим понудио. Такође, велика жеља му је да још једном обуче и дрес Ајакса.

Коментари / 0

Оставите коментар