ШПА: Барса не блиста, али побјеђује! Бетис уручио отказ Невилу?

Фудбалери Барселоне победили су Леванте са 2:0 (1:0) у првом недељном мечу 23. кола Примере. Фудбалери Валенсије наставили су са црном серијом која би њиховог тренера Гарија Невила могла да кошта посла.

Фудбал 07.02.2016 | 18:15
ШПА: Барса не блиста, али побјеђује! Бетис уручио отказ Невилу?

У предграђу Валенсије гости су дошли у вођство аутоголом Навара у 21. минуту, Леванте је имао неколико шанси, погодио и стативу, али је Суарес у 92. минуту потврдио тријумф Каталонаца, пети у низу.

Барселона сада има 54 бода, три више и меч мање од другопласираног Атлетика, док је Леванте закован за дно са 17 бодова.

Леванте је солидно почео и имао је шансу преко Дејверсона, али у 21. минуту гости долазе до вођства – Алба је центрирао са леве стране, а Давид Наваро је послао лопту у сопствену мрежу.

Несрећно примљени гол само је накратко утицао на домаћина, пошто је Суарес пропустио велику прилику, али после тога се Леванте тргао и до полувремена је врло лако могао да изједначи.

Прво је покушао Дејверсон, затим је Џеферсон Лерма очајно реаговао у ситуацији када је имао само голмана Брава испред себе, да би у 36. минуту Моралес погодио стативу после фантастичног додавања Лерме у простор.

До краја полувремена Меси и Дејверсон пропустили су по полушансу, у другом је Барса била близу другог гола, али је голман Марино некако интервенисао после доброг шута главом Ракитића.

Затим је уследио период нешто нервозније игре са неколико картона, није наставак био ни изблиза садржајан као прво полувреме, као да је јако сунце утицало на играче да праве много грешака.

Тако је било све до саме завршнице, тачније до 92. минута, када је Суарес ’спољном’ потврдио тријумф Каталонаца на дивну асистенцију Месија.

Фудбалери Валенсије наставили су са црном серијом која би њиховог тренера Гарија Невила могла да кошта посла.

Валенсија је у недељној утакмици 23. кола Примере поражена на гостовању Бетису, резултатом 1:0.

Невил ни после 9 мечева на клупи Валенсије не зна за победу у шпанском првенству – забележио је четири пораза и пет ремија.

Од доласка некадашњек капитена Манчестер Јунајтеда, ’Слепи мишеви’ су најгори тим у Примери, са освојених 5 од могућих 27 бодова.

Имала је Валенсија неколико прилика – први је припретио Андре Гомес, али је потом Бетис преузео иницијативу и претио преко Ван Волфсвинкела. Прво полувреме завршено је без голова, да би Андалужани већ на старту другог савладали Рајана.

Споменути Волфсвинкел предриблао је чувара мреже гостију и проиграо Рубена Кастра којем није било тешко да је спроведе у небрањену мрежу. Валенсија је примила барем по гол на свих 9 мечева у Примери под вођством Невила.

’Зелено-бели’ су желели да нокаутирају рањеног противника – ређале су се пансе преко Мусонде, Н'Дијаеа, Варгаса, али голова није било. У 77. минуту, по други пут се затресла мрежа Валенсије, али је гол Хорхеа Молине поништен због офсајда.

Финиш меча припао је играчима у белим дресовима. Родриго је пропустио стопостотну шансу, поништен им је гол, па је Бетис забележио шести тријумф.

Гостујући тим је меч завршио са играчем мање, након што је из игре искључен Хосе Гаја који је добио два жута картона.

Примера, 23. коло:
Недеља:
Леванте – Барселона 0:2
Наваро 21 (аг), Суарес 92
18.15 Селта Виго – Севиља
20.30 Гранада – Реал Мадрид

Понедељак:
20.30 Еспањол – Реал Сосиједад

Субота:
Атлетико Мадрид – Еибар 3:1
Хименес 56, Нигес 63, Торес 91 – Кеко 46
Рајо Ваљекано – Лас Палмас 2:0
Мику 3, Бебе 74
Спортинг Хихон – Депортиво Ла Коруња 1:1
Џонатан 32 – Алберто 41
Атлетик Билбао – Виљареал 0:0

Петак:
Малага – Хетафе 3:0
Хуанпи 9, Атсу 23, Чарлс 43

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 54, Атлетико М. (+1) 51, Реал 47, Виљареал (+1) 45, Севиља 36, Атлетик Б. (+1) 35, Селта 34, Еибар (+1) 33, Депортиво (+1) 31, Малага (+1) 30, Хетафе (+1) 26, Валенсија (+1) 25, Бетис (+1) 25, Сосиједад 24, Рајо Ваљекано (+1) 23, Спортинг 22, Еспањол 22, Лас Палмас (+1) 21, Гранада 20, Леванте (+1) 17.

Коментари / 0

Оставите коментар