Мук у Манчестеру: Тешка повреда Кевина Де Брујнеа?!

Пласман у финале Лига купа после преокрета у мечу са Евертоном, "грађани" су изгледа прескупо платили. Болно је и гледати.

Фудбал 28.01.2016 | 16:40
Мук у Манчестеру: Тешка повреда Кевина Де Брујнеа?!

Скуп, прескуп преокрет и пласман у финале Лига купа!

Да сада могу да бирају, повреда или финале, питање шта би навијачи па и играчи Манчестер ситија изабрали.

Можда и најбољи играч екипе ове сезоне, сјајни Белгијанац Кевин Де Брујне највероватније је задобио тешку повреду лигамената колена у драматичном финишу реванш меча полуфинала Лига купа, у којем је Манчестер сити захваљујући његовом (нерегуларном) голу и потом асистенцији изборио пласман у финале са Ливерпулом.

Ипак, после асистенције Куну Агуеру за 3:1, што је био резултат који је избацио Евертон, дошло је до дуела и судара коленом о колено између Де Брујнеа и Аргентинца из редова гостујућег састава Рамира Фунеса Морија.

Епилог? Болна гримаса на Де Брујнеовом лицу, указана прва помоћ, па транспорт у болницу на носилима.

"Етихад" није желео да верује својим очима... Сви су изгледи да је 54 милиона фунти (70 милиона евра) летос плаћено појачање из Волфсбурга, које се у међувремену самоотплаћивало експресном брзином (12 голова, 14 асистенција, 31 утакмица) можда је и завршило сезону 2015/16!

"Тешко је сада рећи. Са докторима је. Могли би да буду медијални лигаменти колена. Сутра ћемо имати више вести о њему, али ово није наивна повреда", рекао је менаџер "грађана" Мануел Пелегрини после утакмице.

Де Брујне никада у каријери није имао повреду која га је држала ван терена дуже под седам дана, односно једне утакмице. Додуше, 2010. године прележао је мононуклеозу и због тога био ван строја два месеца, али о тешким повредама стопала, зглобова, колена, мишића...

...није било ни говора!

Сада му се, можда, догодила једна од две-три најтеже повреде у спорту.

Надамо се да није и даће брзо на терен, јер је заиста уживање гледати га шта зна да ради с лоптом.

Коментари / 0

Оставите коментар