Muk u Mančesteru: Teška povreda Kevina De Brujnea?!

Plasman u finale Liga kupa posle preokreta u meču sa Evertonom, "građani" su izgleda preskupo platili. Bolno je i gledati.

Fudbal 28.01.2016 | 16:40
Muk u Mančesteru: Teška povreda Kevina De Brujnea?!

Skup, preskup preokret i plasman u finale Liga kupa!

Da sada mogu da biraju, povreda ili finale, pitanje šta bi navijači pa i igrači Mančester sitija izabrali.

Možda i najbolji igrač ekipe ove sezone, sjajni Belgijanac Kevin De Brujne najverovatnije je zadobio tešku povredu ligamenata kolena u dramatičnom finišu revanš meča polufinala Liga kupa, u kojem je Mančester siti zahvaljujući njegovom (neregularnom) golu i potom asistenciji izborio plasman u finale sa Liverpulom.

Ipak, posle asistencije Kunu Agueru za 3:1, što je bio rezultat koji je izbacio Everton, došlo je do duela i sudara kolenom o koleno između De Brujnea i Argentinca iz redova gostujućeg sastava Ramira Funesa Morija.

Epilog? Bolna grimasa na De Brujneovom licu, ukazana prva pomoć, pa transport u bolnicu na nosilima.

"Etihad" nije želeo da veruje svojim očima... Svi su izgledi da je 54 miliona funti (70 miliona evra) letos plaćeno pojačanje iz Volfsburga, koje se u međuvremenu samootplaćivalo ekspresnom brzinom (12 golova, 14 asistencija, 31 utakmica) možda je i završilo sezonu 2015/16!

"Teško je sada reći. Sa doktorima je. Mogli bi da budu medijalni ligamenti kolena. Sutra ćemo imati više vesti o njemu, ali ovo nije naivna povreda", rekao je menadžer "građana" Manuel Pelegrini posle utakmice.

De Brujne nikada u karijeri nije imao povredu koja ga je držala van terena duže pod sedam dana, odnosno jedne utakmice. Doduše, 2010. godine preležao je mononukleozu i zbog toga bio van stroja dva meseca, ali o teškim povredama stopala, zglobova, kolena, mišića...

...nije bilo ni govora!

Sada mu se, možda, dogodila jedna od dve-tri najteže povrede u sportu.

Nadamo se da nije i daće brzo na teren, jer je zaista uživanje gledati ga šta zna da radi s loptom.

Komentari / 0

Ostavite komentar