Илиев о Андрији Живковићу: Ово је борба за Партизан!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев за МОНДО открива позадину приче око преговора са Андријом Живковићем и његовим оцем. "Имали су одличну понуду на столу, рекли су: 'То је мало'. Да ли је то љубав према Партизану?".

Фудбал 29.01.2016 | 00:00
Илиев о Андрији Живковићу: Ово је борба за Партизан!

Уговор Андрије Живковића који је направила претходна управа Партизана, превођена Драганом Ђурићем, сада је омча око врата клуба. Партизан се налази у ситуацији да мора да моли Живковића и његовог оца и менаџера да прихвате понуде које су долазиле у клуб, али они све то одбијају.

Навијачи Партизана су се поделили - једни су на страни управе, други на страни играча. Оно што је дефинитивно јесте да су и фудбалери Партизана, а пре свих Саша Илић, огорчени због целе ситуације, односно понашањем младог Живковића.

Јер, Андрија Живковић јесте у ситуацији да финансијски, ако не спаси, а оно бар добрано помогне клубу. Живковић има две могућности повољне по Партизан: да потпише нови уговор или да прихвати неку инострану понуду. А није да их није било. У супротном, Партизан ће чак морати да плаћа пенале због веома лошег, скандалозног уговора који је направила претходна управа.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев за МОНДО је изјавио да ова управа не жели да буде одговорна за оно што је неко други урадио, да јој је главни и једини интерес добробит клуба, да је садашњи уговор предат надлежним правосудним органима и упитао се да ли Андрија Живковић на прави начин показује љубав према Партизану, коју вербално исказује?

"Имали смо најпре понуду Бенфике. А онда смо имали нову понуду од 10 милиона евра. Звао сам Андријиног оца, Јовицу и рекао му за њу. Њима би припало пет милиона евра, а Андрија би добијао 1,5 милион евра годишње. Одговорили су: 'Мало је'. А онда изађу у јавност и кажу да новац није битан!? Он се јавности представио као жртва, каже да се његов син смрзавао на тренинзима... Па који се то играч није смрзавао? Шта се са оном силном децом која су се смрзавала а нису били ни близу да наплате то!?", јавно се запитао Илиев.

Поједини навијачи замерају овој управи да је крива за овакав развој ситуације са Живковићем, што Илиев одлучно одбацује и сматра да то причају они који или не разумеју или намерно не желе да разумеју, што значи да не желе добро Партизану.

"Да ли је јавност, да ли су навијачи Партизана свесни да је стипендијски уговор Андрије Живковића највећи у историји клуба!? Да ли знате да је Живковић са 16 година добио више него играчи који потпишу први професионални уговор!?", рекао је Илиев и наставио у даху:

"Шта треба да каже један Саша Илић, који се никада није бунио, чији отац никада није ушао у клуб да пита шта је са његовим уговором? Знате ли да је својевремено Борусија из Дортмунда нудила огроман новац за Илића. Био им је први избор пре Росицког. И Партизан га није пустио. Саша Илић се никада није бунио. Е, зато он јесте легенда", истиче Илиев.

Илиев каже да му није јасно шта значи изјава да ће "Живковић потписати 90 одсто, а 10 одсто неће".

"Шта то значи, ево питам ја све. И онда ће доћи лето и они ће да се праве луди и отићи ће из клуба. Шта значи - потписаћу 1. јула? У чему је разлика да ли ће да потпише сада нови уговор или у јулу? Ако хоћеш да потпишеш уговор - потпиши га сада", приметио је Илиев.

Открио је и да је Андрија Живковић уцењивао клуб да му буду исплаћена сва дуговања или у супротном неће играти.

"Ова управа му је исплатила све у динар. Сва дуговања које је имао и од претходне управе, све му је исплаћено. Он је уцењивао, претио да неће играти, да ће тужити клуб. Па, је л' то та љубав према Партизану!? Видите малог Грујића из Звезде. Могао је да оде, да им каже: 'До лета за вас нисам постојао', али он је пристао на све да помогне клубу. Исто важи и за голмана Предрага Рајковића. Или Мирка Иванића. Он је рекао да неће ни у Партизан, ни у Звезду, а онда је потписао нови уговор да помогне Војводини. Е, то је љубав за свако поштовање! Нама не треба љубав коју показује Живковић и који се прави наиван и невинашце, са све осмехом на лицу, а уствари...", истиче Илиев.

Подвукао је: сви они су могли да оду без обештећења, да оставе клубове без динара обештећења, али нису. А Партизан ће у случају Живковића можда морати да плаћа пенале!

"Овај уговор је преседан над преседанима! Ја се питам зашто надлежни органи не реагују на овај уговор који смо им предали? Зашто се ћути? Ја за то, нити било ко из ове управе неће да одговара, јер га нисмо ми правили! Не треба да испашта Партизан, већ треба да одговарају они који су овакав уговор направили".

Упитан како ће уопште Живковић сада моћи да игра, после свега овога и целе ситуације, односа према саиграчима, Илиев је одговорио:

"Оног тренутка када је почео да уцењује клуб, када је показао себичлук, да само он буде исплаћен, тада се свлачионица окренула против њега. То се није видело, јер су играчи професионалци и нису желели да се види. Ми смо то унутар клуба знали, али нисмо желели ништа да причамо. Све ово време покушавамо да будемо стрпљиви, да разговором дођемо до решења, били смо све време 'у рукавицама' а ово је одговор на све оно што је изјавио Андријин отац, Јовица. Свих ових месеци желели смо, веровали, покушавали, надали се да ће да 'кликне' нешто, да ће они да се 'окрену', да ће да схвате, да ће да помогну Партизану", каже Илиев.

Спортски директор Партизана поручује јавности да коначно схвати о чему се овде ради и не жели да буде етикетиран као неко ко ради против интереса клуба.

"Ја сам могао да стојим са стране и да се не оглашавам, као што су многи радили. Али, не, ја сам дошао овде као спортски директор и као такав желим да помогнем клубу, размишљам о свима, играчима Партузана, Телеоптика, тренерима, свим запосленима. Ја сам рекао Јовици Живковићу да га разумем као отац, наравно да су му интереси детета на првом месту, али сам га замолио да и он разуме мене, јер је мени Партизан и сви ти људи на првом месту. Ја живим са Партизаном и браним интересе клуба. Ја сутра треба да изађем пред њих и објашњавам зашто нема плата. И сад он мени прича да му ја малтретирам дете. Ја!?", каже Илиев.

Илиеву је посебно засметала изјава да је Живковић својим играма донео седам милиона евра у клуб минулог лета (кроз европска такмичења).

"Којих седам милиона евра? Је л' он играо сам? Је л' ово индивидуални спорт? Је л' он једини дао голове? Колико се саћеам давали су и други, Марко Јевтовић, Трујић... Та изјава је толико себична да немам речи! Шта треба Абубакар да каже колико је он донео у клуб, шта он треба да тражи? Да не причам о Саши Илићу, колико је он пара свих ових година доносио".

Он каже да Андрија Живковић има прилику да буде заувек уписан у историју клуба као неко ко је помогао клубу.

"Рекао сам и њему и његовом оцу: 'Андрија, ти можеш да дођеш у клуб и да ти сваки запослени у клубу стисне руку и каже - хвала што си ми омогућио да добијем плату. То је начин да помогне Партизану... Неће Партизан да пропадне ако он оде слободан, а бојим се да је то смишљено одавно, али ће му рачун бити у блокади и то баш сад кад смо постали стабилни", поручује Илиев.

"Шта ће нам Андрија Живковић до лета? Да ли играмо у Европи? Да ли смо озбиљан конкузрент за титулу? Цена му сигурно неће порасти, а ако ми не можемо да будемо други и да освојимо Куп са овим фондом играча, ево ја ћу први да одем".

Спортски директор Партизана је истакао и да ће ова управа ставити тачку на сва оваква лоша пословања и да ће унети нови систем, који ће остати и после ње и која ће помоћи да се направи "чиста", здрава ситуација у клубу.

"Неки покушавају да жигошу ову управу да ето као не радимо добро, да правимо штетне уговоре... Који је то штетан уговор направљен? Којег смо играча преварили? Погреши се у довођењу играча, тога је било и биће, али ниједан играч није преварен, нити је направљен неки штетан уговор, ни по играча, ни по клуб и тако ће и бити!".

Завршио је овим речима:

"Желим да допрем до свести људи, до свести навијача да се овде неко поиграва са нама, али ми нисмо ни наивни, ни глупи, ни будале. Схватите - ми немамо овде лични интерес, нама је једини интерес Партизан!".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

28.01.2016 23:53

Мали потписуј то и не изивљавај се висе на сву ову муку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гробар

29.01.2016 06:44

Ивице ниси ти дорастао функцији коју обављаш.Није Жиле потписао уговор него мафија која је водила или још води Партизан.Недај се Жиле!

ОДГОВОРИТЕ