Алкохол и секс

Данас подједнако пију и жене и мушкарци. То важи за моју генерацију (1986) и млађе. Некада су жене мање пиле. Сада је то изједначено. Случајно сам на ТВ у видела емисију о томе и то ме је потакло да сазнам више о томе.

Занимљивости 27.01.2016 | 09:01
Алкохол и секс

Како алкохол делује на жене
Основни женски хормон је естроген. Женски јајници производе и тестостерон (мушки хормон). Тестостерон је одговоран за либидо(сексуалну жељу) и код мушкараца и код жена. У женском телу тестостерона има десет пута мање него код мушкараца.
Алкохол код жена повећава ниво тестостерона, али не утиче на ниво естрогена и других женских хормона.
После две три чашице жестоког пића ниво тестостерона се дупло повећа. То изазива појачану сексуалну жељу, оргазам је нешто бољи али је потребно мало више времена за његово постизање него обично.
После пет шест чашица ниво тестостерона у крви жене се повећава пет пута. Жеља за сексом је веома велика, критеријуми које жена има се смањују, па је могуће да девојка или жена има секс и са мушкарцем са којим трезна то никако не би.
За постизање оргазама треба више времена. Код већине жена оргазам је нешто бољи, али код неких жена је лошији.
После три или четири сата по порестанку конзумирања алкохола ниво тестостерона се враћа на нормалу.

Како алкохол утиче на мушкарце
Зависи од тога колико је попио. После чашице или две, крвни судови се прошире па већина мушкараца има бољу и дужу ерекцију. Незнатно се продужава време које је потребно за постизање оргазма. Интезитет оргазма је исти као и у трезном стању.
После пет шест чашица, ниво тестостерона у крви мушкарца се смањује, његова полна моћ опада. Теже постиже ерекцију, ерекција је слабија. За постизање оргазма треба много више времена и оргазам је слабији. Мушкарци у оваквом ста њу избегавају кондом јер им је осетљивост пениса знатно смањена, па са кондо мом не би ништа ни осетили и вероватно би изгубили ерекцију са кондомом.

Још више алкохола у крви утиче на даље смањивање тестостерона и веома смање- ну осетљивост пениса. Мушкарац може да има некакву полуерекцију или да је нема уопште. За постизање оргазма је потребно јако пуно времена или могућност по- стизања оргазма потпуно престаје. По престанку узимања алкохола потребно је дан или два да се ниво тестостерона врати у нормалу.

На дужи рок конзумирање алкохола инхибира тестисе и они производе нешто мање тестостерона него што би производили. Мушкарац не осећа никакву разлику, али после десетак година или више полна моћ је нешто смањена.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар