Alkohol i seks

Danas podjednako piju i žene i muškarci. To važi za moju generaciju (1986) i mlađe. Nekada su žene manje pile. Sada je to izjednačeno. Slučajno sam na TV u videla emisiju o tome i to me je potaklo da saznam više o tome.

Zanimljivosti 27.01.2016 | 09:01
Alkohol i seks

Kako alkohol deluje na žene
Osnovni ženski hormon je estrogen. Ženski jajnici proizvode i testosteron (muški hormon). Testosteron je odgovoran za libido(seksualnu želju) i kod muškaraca i kod žena. U ženskom telu testosterona ima deset puta manje nego kod muškaraca.
Alkohol kod žena povećava nivo testosterona, ali ne utiče na nivo estrogena i drugih ženskih hormona.
Posle dve tri čašice žestokog pića nivo testosterona se duplo poveća. To izaziva pojačanu seksualnu želju, orgazam je nešto bolji ali je potrebno malo više vremena za njegovo postizanje nego obično.
Posle pet šest čašica nivo testosterona u krvi žene se povećava pet puta. Želja za seksom je veoma velika, kriterijumi koje žena ima se smanjuju, pa je moguće da devojka ili žena ima seks i sa muškarcem sa kojim trezna to nikako ne bi.
Za postizanje orgazama treba više vremena. Kod većine žena orgazam je nešto bolji, ali kod nekih žena je lošiji.
Posle tri ili četiri sata po porestanku konzumiranja alkohola nivo testosterona se vraća na normalu.

Kako alkohol utiče na muškarce
Zavisi od toga koliko je popio. Posle čašice ili dve, krvni sudovi se prošire pa većina muškaraca ima bolju i dužu erekciju. Neznatno se produžava vreme koje je potrebno za postizanje orgazma. Intezitet orgazma je isti kao i u treznom stanju.
Posle pet šest čašica, nivo testosterona u krvi muškarca se smanjuje, njegova polna moć opada. Teže postiže erekciju, erekcija je slabija. Za postizanje orgazma treba mnogo više vremena i orgazam je slabiji. Muškarci u ovakvom sta nju izbegavaju kondom jer im je osetljivost penisa znatno smanjena, pa sa kondo mom ne bi ništa ni osetili i verovatno bi izgubili erekciju sa kondomom.

Još više alkohola u krvi utiče na dalje smanjivanje testosterona i veoma smanje- nu osetljivost penisa. Muškarac može da ima nekakvu poluerekciju ili da je nema uopšte. Za postizanje orgazma je potrebno jako puno vremena ili mogućnost po- stizanja orgazma potpuno prestaje. Po prestanku uzimanja alkohola potrebno je dan ili dva da se nivo testosterona vrati u normalu.

Na duži rok konzumiranje alkohola inhibira testise i oni proizvode nešto manje testosterona nego što bi proizvodili. Muškarac ne oseća nikakvu razliku, ali posle desetak godina ili više polna moć je nešto smanjena.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar