Одлетеше у топлије крајеве... по форму!

Без неколицине играча који су били стандардни јесенас, Партизан је кренуо на припреме на Кипар. "Не могу све да водим, то би била магија", каже тренер Иван Томић.

Фудбал 26.01.2016 | 16:00
Одлетеше у топлије крајеве... по форму!

Иван Томић је по доласку у Партизан најавио резове и промене, а са речи је прешао на дела.

Партизан је јутрос одлетео на Кипар, на припреме за пролећни део сезоне, у којој ће се борити за Куп Србије, а у првенству... шта буде, мада Томић и спортски директор Ивица Илиев тврде да се све ради за блиску будућност - за нову сезону 2016/17.

У авиону за Кипар није било места за солидан број оних који су јесенас били стандардни или су били ту, уз први тим. Кренимо редом: нема голмана Живка Живковића, штопера Лазара Ћирковића, Немање Петровића и Николе Трујића. Сви они чекају инострани ангажман.

Нема ни Абубакара Оумаруа који је повређен, бар тако кажу у Партизану, мада се и о њему говори да би могао да оде и то у Кину.

Нема ни фудбалера који су били на позајмицама, али који су у клубовима у којима су играли показали да имају квалитет. То се пре свега односи на Филипа Кнежевића (Борац Чачак) и Стефана Ашковског (Нови Пазар).


"Апослутно је немогуће да сви буду задовољни избором. То је на нивоу магије. На списку има 28 фудбалера, логично је да то изазове и позитивне и негативне коментаре, међутим, постоје разлози због којих сам се одлучио на овај корак", каже Томић.

Конкретно о Филипу Кнежевићу:

"Филип апсолутно није споран као играч. Са њим сам обавио квалитетан и искрен разговор, баш сам ја желео да се видимо и испричамо. Предочио сам му моје замисли, мислим да смо се разишли коректно. Он је сјајан играч и зрела особа. Схватио је... Иако и ја схватам да би сви желели да буду овде. Кнежевић је под уговором са Партизаном који важи до лета. Не искључујем било коју могућност до почетка сезоне, нико не зна шта ће се дешавати, хоће ли бити одлазака, управо на позицији коју он покрива. Видећемо...", каже Томић.

О осталима, а пре свега о штоперу Ћирковићу, који је заједно са Иваном Бандаловским, изнео крај јесењег дела сезоне, као ни о другим фудбалерима који нису на списку за Кипар, Томић није желео да говори.

"Не бих даље ширио причу о именима. Чињеница је да Партизан има 47 играча под професионалним уговором или оних који су из подмлатка прикључени првом тиму. Неке одлуке смо морали да донесемо, ради што функционалнијег тренинга. Тренирали смо заједно 12 дана и на основу свега виђеног у том периоду одлучио сам се за овај избор. Ваља имати на уму чињеницу да на пролеће нећемо имати европских утакмица, да се поједине карактеристике играча се не уклапају у оно што нас чека у Суперлиги и Купу Србије, јер им можда више одговара играње у Европи".

Зато у авиону јесу били Андрија Живковић и Никола Нинковић, који ће, по свему судећи, остати до лета у Партизану.

Има и много младих играча - Јовичић, Стевановић, Миленковић, Голубовић, Бирманчевић, Влаховић и Јовановић. Настављена је традиција у Партизану да се на припреме воде и голобради младићи, полетарци. Пре свега збох њих - да осете како је то радити са првим тимом.

Они ће добити шансу, поручује Томић, а само од њих зависи да ли ће се наметнути.

НА КИПРУ ЋЕ СЕ ПРИПРЕМАТИ...
Голмани: Бојан Шаранов, Филип Кљајић, Марко Јовичић: Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Иван Бандаловски, Миладин Стевановић, Никола Миленковић, Седрик Гогуа, Марко Јовановић, Александар Субић, Мирослав Богосавац; Везисти: Иван Петровић, Евертон Луиз, Марко Јевтовић, Андрија Живковић, Марко Голубовић, Саша Илић, Саша Лукић, Небојша Косовић, Вељко Бирманчевић, Дарко Брашанац, Никола Нинковић, Ален Стевановић, Немања Михајловић; Нападачи: Валери Божинов, Исмаел Беко Фофана, Душан Влаховић, Ђорђе Јовановић.

Распоред одигравања тест мечева

– 29. јануара против Цфр Клуж (Румунија) од 15.00 х на стадиону Макарио у Никозији;

– 30. јануара против Арсенала Тула (Русија) 15.00х на стадиону Макарио у Никозији;

– 3. фебруара против једног кинеског лигаша од 11.00х у Ларнаки;

– 3. фебруара против Ариса или једног руског премијер лигаша од 17.00х на стадиону Макарио;

– 6. фебруара пре подне против Волге из Русије;

– 6. фебруара поподне против Атлантаса, трећепласираног тима Литваније;

– 9. фебруара против Шахтјора из Солигорска (Белорусија) на стадиону Макарио у Никозији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

26.01.2016 15:13

Црррноо беелиии....најбољи суууу цррно беелиии

ОДГОВОРИТЕ